Stäng sök
Tranås logotyp

Dagverksamhet för äldre och dementa

I Tranås kommun finns tre dagverksamheter för äldre och personer med demenssjukdom. Här ges möjlighet till social gemenskap och aktiviteter någon eller några dagar i veckan.

För att besöka någon av dagverksamheterna krävs ett biståndsbeslut. Kontakta utredningsenheten — äldre och funktionsnedsättning.

Stig in och Tranan

Här finns det plats för sammanlagt 16 besökare per dag, måndag—fredag. Dagverksamheterna finns på seniorboendet Berget, som ligger centralt i Tranås.

Ågläntan

Ågläntan är för personer med demenssjukdom som bor i ordinärt boende. Det finns plats för upp till åtta besökare per dag, måndag—fredag. Ågläntan finns på servicehuset Berget som ligger centralt i Tranås.

För att besöka någon av dagverksamheterna krävs ett biståndsbeslut. Kontakta utredningsenheten — äldre och funktionsnedsättning.

Avgift för dagverksamhet

Avgiften för dagverksamhet är 68,75 kronor per dag. Vill du ha hjälp med att ta dig till dagverksamheten betalar du hälften av avgiften för linjetrafikens zontaxa. Avgiften 16,50 kronor per enkelresa. Har du hemtjänst och/eller trygghetslarm minskas avgiftsutrymmet med 35,82 kronor per dag samt för de resor som överstiger 18 stycken enkelresor per månad.

Kontakt

Utredningsenheten - äldre och funktionsnedsättning

Biståndshandläggare
Telefon: 0140-681 00
Telefontid: vardagar kl. 08.30—09.30

Dagverksamheten

Janet Zander, enhetschef
E-post: janet.zander@tranas.se
Telefon: 0140-681 78

Senast publicerad: