Kocklärling

Utbildningen vänder sig till dig som vill bli kock inom storkök. En stor del av utbildningen sker på en arbetsplats. Vill du arbeta med mat och service så ger denna utbildning dig förutsättningarna att arbeta i branschen.

Utbildningens innehåll

Utbildningen är på två terminer och 70% av utbildningstiden är förlagd på en arbetsplats. Saknar du kunskaper motsvarande i svenska åk 9 måste du läsa svenska i kombination med kockutbildningen. Utbildningen är då på 3
terminer. Du får kunskaper inom restaurang och storkök. Du lär dig traditionell och modern
matlagningsteknik. Grundläggande kunskaper inom hygien- och livsmedelskunskap tillsammans med matlagningskunskap ger dig goda chanser till jobb i branschen. Via praktiken i utbildningen får du ökad arbetslivserfarenhet och under handledning får du yrkeskunskaper på en arbetsplats. Du får också lära dig grunderna i servering, service och bemötande och du får träna på att skapa smakfull och näringsriktig mat.

Kurser

Kurser som ingår i utbildningen

Ämne


Hygien

100 poäng

Livsmedel och näringskunskap

100 poäng

Branschkunskap inom resaurang och livsmedel

100 poäng

Service och bemötande

100 poäng

Matlaging 1-3

500 poäng

Specialkoster

100 poäng

Förkunskaper

SFI D eller motsvarande. Saknar du kunskaper motsvarande i svenska åk 9 måste du läsa svenska i kombination med utbildningen. Utbildningen är då på 3 terminer.

Efter utbildningen

Det råder goda arbetsmöjligheter inom branschen och avslutad utbildning kan leda till arbete både inom den privata och offentliga sektorn. Du kan exempelvis arbeta som kock inom storkök, på restaurang eller laga mat på en förskola.

Ansök till utbildningen

Har du frågor om utbildningen, kontakta våra studievägledare. Utifrån dina tidigare betyg tittar vi på vad du har för möjligheter att nå de mål du har.

Ansökan Kock Lärling Länk till annan webbplats.

Kontakt

Studie- och yrkesvägledare Vux Tranås

SFI och grundläggande kurser:
Pia Samuelsson
E-post: pia.samuelsson@tranas.se
Telefon: 0140-684 49
Telefontid: Onsdagar kl. 10-12
Dropin-tid: Måndagar kl. 10-12

Gymnasiekurser och yrkesutbildningar:
Jenny Afzelius
E-post: jenny.afzelius@tranas.se
Telefon: 0140-688 71
Telefontid: Måndagar kl. 13-15
Dropin-tid: Tisdagar kl. 12.30-14.30

Senast publicerad: