Stäng sök
Tranås logotyp

Änglagårdens förskola

Änglagårdens förskola ligger i Adelöv och drivs av Svenska kyrkan. Vi finns i församlings­hemmets lokaler, där vi även bedriver ett fritidshem. Ett stenkast härifrån ligger Adelövs friskola.

Om förskolan

Änglagårdens förskola består av en syskonavdelning för barn mellan 1–5 år, med plats för cirka 22 barn. På förskolan arbetar fem pedagoger, rektor, specialpedagog, lokalvårdare och vaktmästare. Vi samarbetar även med personalen på fritidshemmet.

Förskolan ligger lantligt med närhet till skogen, åkrar och djur. På utegården finns bland annat klätterställning, gungor, studsmatta, cykelväg, sandlåda och pulkabacke. I våra lokaler förändrar vi miljöerna utifrån barnens intresse.

Vi får vår mat från Linnéagårdens förskola där våra egna kockar lagar maten och bakar allt bröd.

Kristen profilering

Vår förskola har en kristen profilering, där vi utgår från pärlorna i frälsarkransen. Några gånger per termin träffar vi vår kaplan. Vi bjuder in till familjemässa en gång per termin, där barnen får vara delaktiga. Vi är med på påsk- och adventssamlingar.

Projektinriktat arbetssätt

Vi har ett projektinriktat arbetssätt där barnens intressen, tankar, idéer och kunskaper driver vårt arbete framåt. Vi använder pedagogisk dokumentation för att fånga upp och följa barnens lärprocesser.

Vi strävar efter att arbeta i mindre grupper större delen av dagen, i en inspirerande och föränderlig miljö. Vi varvar undervisningen med skapande aktiviteter, experimenterade, utevistelse, lek och lärande. Barnens nyfikenhet ligger till grund för de projekt som verksamheten arbetar med.

Mål och visioner

Verksamheten styrs utifrån vår profilering, förskolans läroplan (Lpfö 18) och skollagen. Vi som arbetar på förskolan vill att vår verksamhet ska vara en plats som man längtar till, där man får växa utifrån sina egna förutsättningar, där man känner sig välkommen och delaktig. Vi erbjuder en verksamhet där personalen tar tillvara på barnens nyfikenhet och lust att utforska och lära.

Kontakt

Avdelningarna

Änglagården: 0140-674 27

Adress

Änglagårdens förskola
Adelövs församlingshem
573 98 Tranås

Rektor

Maria Lindh
Telefon: 0140-674 35

Specialpedagog

Chatarina Bergfoth
Telefon: 0140-674 36

Senast publicerad: