Änglagårdens förskola

Änglagårdens förskola ligger i Adelöv och drivs av Svenska kyrkan. Vi finns i församlings­hemmets lokaler, granne med kyrkan och ett stenkast härifrån ligger Adelövs friskola.

Om förskolan

Änglagårdens förskola består av en syskonavdelning för barn mellan 1–5 år, med plats för cirka 22 barn. På förskolan arbetar fem pedagoger, rektor, specialpedagog, lokalvårdare och vaktmästare. Verksamheten styrs utifrån förskolans läroplan, skollagen och vår kristna profil. Vi som arbetar på förskolan vill att vår verksamhet ska vara en plats som man längtar till, där man får växa utifrån sina egna förutsättningar, där man känner sig välkommen och delaktig. Vi erbjuder en verksamhet där personalen tar tillvara på barnens nyfikenhet och lust att utforska och lära.

Förskolan ligger lantligt med närhet till skogen, åkrar och djur. På utegården finns bland annat klätterställning, gungor, studsmatta, cykelväg, sandlåda och pulkabacke. I våra lokaler förändrar vi miljöerna utifrån barnens intresse.

Vi strävar efter att arbeta i mindre grupper större delen av dagen, i en inspirerande och föränderlig miljö. Vi varvar undervisningen med skapande aktiviteter, experimenterande, utevistelse, lek och lärande. Barnens nyfikenhet och intresse ligger till grund för all undervisning i förskolan.

Vi får vår mat från Linnéagårdens förskola där våra egna kockar lagar maten och bakar allt bröd. I så stor utsträckning som möjligt använder de ekologiska, kravmärkta och närproducerade råvaror.

Kontakt

Adress

Änglagårdens förskola
Adelövs församlingshem
573 98 Tranås

Avdelningar

Änglagården: 0140-674 27

Rektor

Maria Lindh
Telefon: 0140-674 35

Specialpedagog

Chatarina Bergfoth
Telefon: 0140-674 36

Senast publicerad: