Stäng sök
Tranås logotyp

Pluspolare

Pluspolarkortet är en möjlighet för dig som har någon form av funktionsnedsättning att ta del av olika evenemang och verksamheter inom fritid och kultur och inte kan ta dig dit på egen hand.

Vill du ha hjälp av någon när du ska ut på olika aktiviteter?

Med Pluspolarkortet får man ta med sig en "Pluspolare" som extra stöd och hjälp - det kan exempelvis vara en kompis eller assistent, någon utomstående. Pluspolaren följer med utan att betala entréavgift på till exempel idrottsevenemang, konserter eller teater med mera, medan du själv betalar ordinarie pris.

  • Grundläggande är att du inte kan besöka evenemang och verksamheter utan stödperson, på grund av din funktionsnedsättning.
  • Pluspolarkortet är ett fritidskort att användas under din fritid.
  • Pluspolarkortet är kostnadsfritt och gäller under 5 år.
  • Pluspolarkortet är personligt och gäller för unika besök, inte för grupper.
  • En del evenemang och verksamheter kan ha begränsat antal platser som behöver förbokas.
  • Pluspolarkortet ger dig inte förtur.
  • Gäller i flera kommuner.

Pluspolarkortet är ett initiativ från kultur- och fritidsförvaltningen i Jönköping. Kortet är regionalt och gäller i Jönköping, Nässjö, Eksjö, Värnamo, Vaggeryd, Gislaved, Gnosjö, Tranås, Aneby, Habo, Mullsjö, Sävsjö och Vetlanda. Pluspolararrangörerna på dessa orter välkomnar alla som har ett Pluspolarkortet, oavsett var i regionen du är skriven.

Allas rätt till en bra fritid

Fritid- och folkhälsoförvaltningen arbetar aktivt med att underlätta för dig som har någon funktionsnedsättning. Vi har ett gott och nära samarbete med föreningar och organisationer. Många av föreningarna har verksamheter som kan passa personer med funktionsnedsättning. Fritid- och folkhälsoförvaltningen har som ansvar att samtliga kommuninvånare ska ha rätt till en bra fritid och man ska uppleva att man har goda möjligheter till detta. Fritidsförvaltningen syftar till att skapa vitalt kulturliv och en god miljö för alla människor i hela kommunen.

Ansök om Pluspolarkort

Ansök om ditt Pluspolarkort eller anmäl intresse för att bli arrangör för Pluspolarkortet via våra e-tjänster.

Förnya ditt kort

Behöver du förnya ditt kort så besöker du kultur- och fritidsförvaltningen på Storgatan 54, Eriksbergs museum och tar med ditt utgående kort så får du ett nytt. Öppettiderna för Eriksbergs museum är vardagar kl. 08.00—17.00. Lunchstängt mellan kl. 12.00—13.00.

Har ditt kort gått ut eller har du har förlorat ditt kort?

Om ditt kort har gått ut eller om du förlorat det behöver du kontakta kultur- och fritidsförvaltningen via telefon. Du behöver ta med dig legitimation eller ditt gamla kort om du behöver förnya det.

Här gäller Pluspolarkortet i Tranås kommun

De arrangörer som är anslutna till Pluspolarkortet inom Tranås kommun erbjuder alltifrån träningsaktiviteter till kulturevenemang. Alla deltagande arrangörer får en dekal att sätta på entrén. Se alla deltagande arrangörer nedan, listan uppdateras löpande:

Kontakt

Kultur- och fritidsförvaltningen

E-post: kultur-fritid@tranas.se
Telefon: 0140-683 39

Senast publicerad: