Skola och barnomsorg

I Tranås finns förskolor med olika inriktning i kommunens alla områden. Det finns flera grundskolor och vår gymnasieskola kan stoltsera med goda resultat. Vill du studera på högskola eller universitet hittar du flera alternativ på pendlingsavstånd.

Bra betyg till skolan

Skolorna i Tranås utmärker sig i olika mätningar och jämförelser. Andelen godkända elever från årskurs 9 och en hög grad av behöriga lärare är en stor bidragande faktor till att Tranås placerade sig på en tjugofemteplats bland landets 290 kommuner i Lärarförbundets årliga ranking (2020).

Nya förskolor

Fler barnfamiljer upptäcker Tranås och väljer att flytta hit. De senaste åren har nya förskolor byggts i centrala Tranås och en ny grundskola är under planering.

Förskolor i Tranås

Goda resultat på gymnasiet

Ett stort urval studieprogram, både högskoleförberedande och praktiska, lockar elever från Tranås och grannkommunerna att studera vid Holavedsgymnasiet. 2016 utsågs gymnasiet till bästa VFU-plats av Lärarsektionen vid Linköpings universitet.

Upptäck Holavedsgymnasiet Länk till annan webbplats.

Högskolevärlden på pendlingsavstånd

Tack vare de goda tågförbindelserna hamnar universitetet i Linköping och Norrköping och högskolan i Jönköping inom räckhåll. Eftergymnasial yrkesutbildning hittar du på plats i Tranås. Här finns yrkeshögskola och vuxenutbildning med både teoretiska och yrkesförberedande program.

Framtidens skola tar plats i Tranås

Just nu pågår planeringen inför byggnationen av Granelundsskolan. Förutom den nya skolan kommer det inrymmas en idrottshall med 300 läktarplatser, både kiosk och foajé vilket kommer bli ett stort lyft för föreningslivet i Tranås!

Läs mer om framtidens skola här Länk till annan webbplats.

Kontakt

Näringslivsbolaget Tranås United

E-post: info@tranasunited.se
Telefon: 0140-687 90

Senast publicerad: