Skola och barnomsorg

I Tranås genomförs just nu en stor satsning på barn- och ungdomar, där två helt nya grundskolor byggs. I Tranås finns även många förskolor med olika inriktning och vår gymnasieskola kan stoltsera med goda resultat.

granelundsskolan

Framtidens skola och idrottshall tar plats i Tranås

Den nya Junkaremålsskolan står klar till sommaren 2024 och kommer att inrymma lokaler för två-parallellig åk F-6 samt grundsärskola. Och i direkt anslutning till attraktiva frilufts- och rekreationsområden kommer Granelundsskolan för årskurs F-6 stå klar för inflyttning under 2025. Den nya moderna skolbyggnaden får även en integrerad idrottshall med 300 läktarplatser, kiosk och foajé, vilket kommer bli ett stort lyft för föreningslivet i Tranås.

Läs mer om framtidens skola här Länk till annan webbplats.

Bra betyg till skolan

Skolorna i Tranås utmärker sig i olika mätningar och jämförelser. Andelen godkända elever från årskurs 9 och en hög grad av behöriga lärare är en stor bidragande faktor till att Tranås placerade sig på en tjugofemteplats bland landets 290 kommuner i Lärarförbundets årliga ranking (2020).

Nya förskolor

Fler barnfamiljer upptäcker Tranås och väljer att flytta hit. De senaste åren har nya förskolor byggts i centrala Tranås och en ny grundskola är under planering.

Förskolor i Tranås

Goda resultat på gymnasiet

Ett stort urval studieprogram, både högskoleförberedande och praktiska, lockar elever från Tranås och grannkommunerna att studera vid Holavedsgymnasiet. 2016 utsågs gymnasiet till bästa VFU-plats av Lärarsektionen vid Linköpings universitet.

Upptäck Holavedsgymnasiet Länk till annan webbplats.

Högskolevärlden på pendlingsavstånd

Tack vare de goda tågförbindelserna hamnar universitetet i Linköping och Norrköping och högskolan i Jönköping inom räckhåll. Eftergymnasial yrkesutbildning hittar du på plats i Tranås. Här finns yrkeshögskola och vuxenutbildning med både teoretiska och yrkesförberedande program.

Kontakt

Näringslivsbolaget Tranås United

E-post: info@tranasunited.se
Telefon: 0140-687 90

Senast publicerad: