Bo i Tranås

Lek med tanken: Visst skulle det vara skönt att ha jobbet på promenadavstånd? Få sova lite längre på morgnarna. Hinna ta en fisketur före jobbet. Handla och hämta barnen och ändå vara hemma på en halvtimme. I Tranås kan det bli verkligt för här blir det mer tid över till det som du tycker är viktigt i livet.

Här är du nära

Med den politiska målsättningen att bli 25 000 invånare 2040 är Tranås en kommun som utvecklas och växer. Vad är det då som lockar 19 000 personer att bo i Tranås? När vi ställer frågan till Tranåsbor får vi en skön samling svar, som visserligen varierar med de tillfrågades ålder och livssituation, men som ändå bottnar i en gemensam nämnare: Närhet.

Närheten till varandra, till kulturen, till naturen och sjön Sommen. Men också till jobbet och – ja faktiskt – storstaden. Tack vare våra goda kommunikationer så når du Linköping och Jönköping och deras flygplatser på under timmen och med X2000 är du snart i Stockholm eller Malmö. Hur som helst tycks känslan av närhet vara Tranås stora dragningskraft.

Familjenära

Är det något vi önskar våra barn så är det en lugn och trygg uppväxt. I Tranås är förutsättningarna för det goda. Efter skolan tar sig även de minsta hem för egen maskin, kanske för att hämta gitarr eller träningskläder och dra vidare till kulturskola eller träning. Själv har du livets väsentligheter på promenad- eller cykelavstånd och får, tack vare de korta transportsträckorna, mer tid att disponera. Till exempel på barn och familj.

Levande stadskärna

Många som besöker Tranås blir överraskade av det breda shoppingutbudet. Utmed Storgatan, som löper som en ryggrad genom stan, strosar du in i och ut ur genuina butiker och caféer och njuter av ”Sveriges bästa småstadsshopping.” På sommaren är det paradmarsch varje lördag. Fredag är torgdag och varje månad arrangeras evenemang på stan. Vad sägs till exempel om Smålands längsta loppis, semlelördag eller en två kilometer lång konstutställning?

5 anledningar att flytta till Tranås

  1. Du får mer tid över i 5-minutersstaden.
  2. Här finns boende för alla smaker — lägenhet, villa eller gård på landet — till lägre pris än i större städer.
  3. Bra pendlings­möjligheter ger en stor arbetsmarknad. Ta dig enkelt till Linköping, Norrköping eller Jönköping, eller jobba på distans från Tranås.
  4. Friluftsliv runt knuten. Här finns en omväxlande natur med både skog, sjöar och öppna landskap.
  5. Du slipper köa — det är mindre trångt än i en större stad och nära till det mesta.

Kontakt

Kontakta gärna vår "hitta-hem-konsult" så hjälper hon dig med information om boende­möjligheter, föreningsliv samt kultur- och fritidsutbud och annat du behöver för att komma till rätta i Tranås och känna dig som hemma!

Näringslivsbolaget Tranås United

Annica Jansson-Löfgren, servicesamordnare
E-post: annicaj.lofgren@tranasunited.se
Telefon: 0140-687 96