Gårdsbutiker

I Tranås finns fantastiska hantverkare, konstnärer och konsthantverkare. Här kan du handla unika handgjorda presenter i alltifrån papper och päls till guld eller keramik. Tranås renommé som pälsstad axlas av Ateljé Guldtackan, som specialiserar sig på plagg och inredningsdetaljer i lamm- och fårskinn. I Laila Mattsson Bülows egna lilla butik Blå Pumpen säljs egen tillverkade föremål i keramik.

Ateljé Guldtackan

Ateljé Guldtackan drivs av Jenny Andersson som tillverkar klädesplagg och föremål av päls och ull. Kläderna och föremålen finns till försäljning en liten bit utanför Tranås mot Linderås.

Ateljé Guldtackan Länk till annan webbplats.

Wagnströms keramik

Wagnströms keramik drivs av Annelie Wagnström. Keramiken som hon tillverkar är konstnärlig och vacker. Förutom den pittoreska gårdsbutiken finns det också en webbshop där du kan titta närmare på de vackra föremålen.

Wagnströms keramik Länk till annan webbplats.

Blå pumpen

Blå pumpen har sin verksamhet centralt på Storgatan 59 i Tranås. Laila Mattsson Bülow drejar keramik och anordnar även kurser för att testa på hantverket.

Eva Boströms konstcafé

Eva Boström målar vackra oljemålningar med motiv från naturen så som frukter, bär och blommor. Under sommarhalvåret bjuder hon in till konstcafé på Torpa utanför Tranås.

Eva Boströms konstcafé Länk till annan webbplats.

Gårdsbutik Skruvhultia

Gårdsbutiken Skruvhultia drivs av Marcel och Wilma de Groot. I gårdsbutiken hittar du återbrukade föremål och loppisprylar. Du kan även ta en hemmalagad fika på gården.

Gårdsbutik Skruvhultia Länk till annan webbplats.

Sjöarps rökeri

Sjöarps rökeri är ett litet rökeri som ligger en bit utanför Tranås mot Linderås. Rökeriet har även en gårdsbutik där du bland annat kan köpa varmrökt lax, Sjöarps inlagda sill och rökt sidfläsk.

Sjöarps rökeri Länk till annan webbplats.

Falla spelt och bagarbod

Falla spelt och bagarbod ligger ungefär 8 kilometer utanför Tranås. I gårdsbutiken finns det ett fik och möjlighet att köpa med sig bröd.

Falla spelt och bagarbod Länk till annan webbplats.

Brostorps gårdsmejeri

På Brostorps gårdsmejeri kan du köpa ostkaka och andra ostar samt ta en fika. Mejeriet ligger ungefär 18 kilometer utanför Tranås mot Ydre Stebbarps gård.

Brostorps gårdsmejeri Länk till annan webbplats.

Bränna får

I gårdsbutiken Bränna får kan du köpa lammskinn och andra produkter tillverkade av får. Gårdsbutiken ligger söder om Tranås mot Sunnhultsbrunn.

Bränna får Länk till annan webbplats.

Kontakt

Turistbyrån Tranås direkt

E-post: tourist.office@tranas.se
Telefon: 0140-687 90

Senast publicerad: