Jonathan Tillmar och Pontus Eklöf arbetar på Brehmers Industrilack.

Företagsbesök på Brehmers Industrilack

Den 6 april genomförde Mats Holmstedt, kommunstyrelsens ordförande, Mikael Stenquist, oppositionsråd, Pär Thudeen, kommundirektör, och Birger Boström, näringslivschef ett företagsbesök på Brehmers Industrilack.

Brehmers Industrilack är ett framgångsrikt Tranåsföretag som drivs av Håkan Brehmer, vd. Håkan startade företaget år 1995 och företaget har idag vuxit till 14 anställda. Fokus är på pulverlackering, våtlackering och blästring av produkter i metall och trä. Många av kunderna är inom Tranås möbelproduktion som till exempelvis Materia, Mitab och många fler. En av företagets styrkor är snabbhet och leveranssäkerhet.

Genom sin flexibilitet har man även möjlighet att köra mindre serier för lite mer krävande jobb. Att man finns så nära sina kunder gör att logistiken blir smidig. Miljö har alltid varit ett vinnande arbetssätt och redan år 2016 vann Brehmers Industrilack miljöpris. Sedan dess har ytterligare investeringar gjorts i produktionen och idag jobbar man hårdare än någonsin för att ständigt ligga före i utvecklingen inom miljö och hållbarhet. Det är imponerande att det är i stort sett helt luktfri arbetsmiljö i lokalerna.

Besökarna fick ta del av en fantastisk företagsresa när Håkan Brehmer, vd, och Emil Hellqvist, produktionschef, visade runt i produktionen.