Tranås näringsliv

Tranås har ett blomstrande näringsliv med företag inom en rad olika branscher. Här finns såväl stora internationella företag, som små familjeföretag. Vi har en lång tradition av tekniskt avancerad tillverkningsindustri, möbelindustri och en stark handel.

Tranås har ett gott företagsklimat

Tranås är en bra kommun för att starta, etablera och driva företag. I Svenskt Näringslivs senaste rankning om företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner placerade sig Tranås på 18:e plats. Syftet med rankningen är att visa var i landet det är bäst att starta och driva företag. Företagare har fått svara på frågor om bland annat hur man upplever attityder, dialog, service och tillämpning av lagar och regler från kommunen.

Läs mer om rankingen av företagsklimat

Välkända varumärken som grundats i Tranås

I Tranås har flera välkända varumärken grundats genom historien. Flera av produkterna använder du kanske i din vardag, exempelvis STIGA-gräsklipparen, en värmepump från Bosch eller leverpastej från Pastejköket.

Företag i Tranås

Stark tradition av möbeltillverkning

Tranås är också en stor tillverkare av möbler — 15 procent av Sveriges möbelindustri finns här. Det är stor variation i användningsområde för möblerna som tillverkas. Alltifrån designade kontorsmöbler till Carl Malmsten-fåtöljer och skolmöbler som används i skolor runt om i hela Sverige.

Kontakt

Näringslivsbolaget Tranås United

Birger Boström, näringslivschef
E-post: birger.bostrom@tranasunited.se
Telefon: 070-305 06 09

Senast publicerad: