Birger Boström, näringslivschef Tranås United, Johan Weiström, fabrikschef Bosch Thermoteknik, Linda Särbring, HR-chef Bosch Thermoteknik, Styrbjörn Drugge, affärsområdesansvarig Bosch Thermoteknik, Elis Peterson, grundare IVT, Pär-Anders Davidsson, VD Tranås United.

Frukost på Bosch Thermoteknik

Onsdagen den 24 augusti bjöd Tranås United tillsammans med Bosch Thermoteknik in till frukostmöte tillsammans med 50 gäster från näringslivet i Tranås.

Klockan är 7:30 och näringslivet i Tranås har samlats i Bosch Thermotekniks lokaler på Hjälmarydsvägen för att få veta mer om det intressanta företaget. Frukosten inleds med att näringslivschefen Birger Boström hälsar alla välkomna. Elis Peterson som medverkar på frukosten är en av grundarna till företaget IVT som är grunden till dagens Bosch Thermoteknik, för att välkomna Elis får han en välförtjänt stående applåd av alla gäster.

Stor expansionskraft för Bosch Thermoteknik

Johan Weiström är fabrikschef på Bosch Thermoteknik och han berättar om företagets utveckling.

— Vi expanderar vår verksamhet och bygger ut vår produktionsanläggning bland annat med klimatrum för testning av värmepumpar. Dessutom innebär vår expansion att vi även hyr in oss på ett flertal platser runt om i Tranås, berättar Johan.

Styrbjörn Drugge som är affärsområdesansvarig på Bosch Thermoteknik berättar om vad vi kan förvänta oss för teknikutveckling i framtiden och han nämner bland annat företagets satsningar kopplat till hållbarhetsområdet. Bosch Thermoteknik har haft en snabb expansion vilket inneburit rekrytering av mycket ny personal. Den 23 maj i år anställdes den 700:de personen och idag är de nästan uppe i 800 anställda. Linda Särbring är HR-chef på företaget och hon berättar om den breda rekrytering som företaget arbetar med dagligen.

— Vi ser inga hinder utan bara möjligheter när vi anställer nya personer. Tjejen som precis tagit studenten från Holavedsgymnasiet kan få jobb, likaså den 55-åriga kvinnan som efter många med arbete i affär bestämmer sig för att hon är sugen på att testa en ny bransch. Vi rekryterar också brett internationellt och vi har många som söker sig till Tranås både från Brasilien, Turkiet, Tyskland och många andra länder, berättar Linda.

Klockan börjar närma sig 8:30 och frukosten avrundas med mingel bland gästerna.