Tranås kommun hyllas för sitt hälsoarbete med äldre

Tranås kommun är nominerad för utmärkelsen "Årets superkommun" i kategorin "Årets raket", där de kommuner som har tagit störst kliv framåt jämfört med tidigare års rankning är nominerade. Vinnarna tillkännages under Almedalsveckan i Visby den 25 juni.

Ett område där Tranås kommun utmärker sig är inom området Hälsa och välbefinnande, där en viktig förbättring är minskningen av fallskador bland personer över 65 år. "En av anledningarna till att antalet fallskador har minskat är vårt förebyggande arbete med äldre här i Tranås kommun", säger Christina Görling på Seniorcentralen.

Seniorcentralen, som drivs av Tranås kommun, erbjuder praktisk och teoretisk kunskap för att förebygga skador och främja sociala aktiviteter för personer över 65 år. Aktiviteter som erbjuds är bl.a. balansträning, gruppgymnastik, temaföreläsningar och anhörigstöd. Varannan tisdag finns även en fysioterapeut på plats som ger individuell rådgivning och anpassade träningsprogram.

Tranås kommun är oerhört stolta över denna nominering, som speglar det dagliga arbete som utförs inom kommunens olika verksamheter.