Snart skickas den årliga enkätundersökningen om äldreomsorgen ut

I mitten av mars kommer enkäterna till den årliga undersökningen ”Vad tycker de äldre om äldreomsorgen?", att börja anlända till dem som är 65 år eller äldre och som är beviljade insatserna hemtjänst i ordinärt boende eller särskilt boende för äldre.

Socialstyrelsen skickar årligen ut en enkät till personer som har hemtjänst eller bor på särskilt boende för äldre. Kommunen använder resultaten från undersökningen som ett underlag för att förbättra äldreomsorgen. I mitten av mars kommer årets enkät där de äldre får svara på frågor om sitt äldreboende.

- Vi vill gärna veta vad du tycker för att vi ska ha möjlighet att förbättra äldreomsorgen (hemtjänst och särskilt boende) i Tranås kommun. Det är viktigt att man svarar utifrån egna erfarenheter, berättar Lena Hägg-Råsberg som är sektionschef för särskilt boende i Tranås kommun.

Det är de äldre personernas åsikter som ska framgå i enkäterna. De som inte kan svara själva får gärna ta hjälp av till exempel någon anhörig, god vän eller god man. Om personal ska hjälpa en äldre person att svara så ska den äldre personen uttryckligen ha bett om hjälp med detta och personalen bör ha försäkrat sig om att det inte finns någon anhörig, vän eller god man som kan hjälpa till.

Enkäten går att svara på till och med 24 maj 2024.