Veronica Bergström, lärare Vux Tranås, Elin Hedblad, verksamhetsutvecklare HR- och arbetsmarknadsförvaltningen, Rebecka Karlström, rektor Vux Tranås.

Arbetsmarknad- och utbildningsdag på VUX Tranås

Onsdagen den 4 oktober hölls en arbetsmarknad- och utbildningsdag tillsammans med HR- och arbetsmarknadsförvaltningen, utbildningsanordnare samt företag i Tranås kommun. Syftet med dagen var att skapa en kontaktyta mellan personer som står utanför arbetsmarknaden och lokala företag.

Elin Hedblad, verksamhetsutvecklare, på HR- och arbetsmarknadsförvaltningen, var nöjd över dagen som lockade många.

— Vi är mycket nöjda med dagen och vi hade 180 personer under den första föredragstimmen vilket vi tycker var en bra uppslutning.

Under dagen hölls föredrag för besökarna med fokus på olika branscher så som; industri, vård- och skola, hotell- och restaurang, bemanning, mark- och anläggning, garveri och fastigheter.

— Vi vill visa för besökarna hur den lokala arbetsmarknaden ser ut och visa vilka möjligheter de har. Dels genom utbildning och dels vilka jobb som finns på de lokala företagen. Vi vill ge kunskap men framförallt inspiration till de här personerna som inte har ett jobb idag men önskar ha det så snart som möjligt eller kanske efter sina studier.

Förutom alla medverkade företag under dagen fanns det även ett fokus på kortare utbildningar som erbjuds i Tranås kommun. Det fanns också möjligheten för besökarna att mingla runt tillsammans med företagen samt lämna sina CV:n.