Duscha före bad

Uppdatering av trivselregler - hårdare bud gällade duschning före bad.

Vi i Tranås simhall kommer bli hårdare med våra gäster när det kommer till att duscha av hela kroppen innan ni hoppas i poolen. Bakterier och partiklar som du har på dig påverkar vattenkvalitén och skulle för mycket av fel sorts bakterier komma ned i vattnet kan det innebära att vi måste stänga av bassängerna. Därför är det väldigt viktigt att du gör följande innan du badar:

  1. Duscha alltid naken
  2. Tvätta hela kroppen från topp till tå inklusive håret
  3. Vill du inte blöta ner håret finns det badmössa att köpa i receptionen. Badmössan får inte vara av bomull. Godkända material är lycra, polyester, nylon, Poly PBT, XLA. Kontakta personalen om du är osäker.
  4. Ta på dig badkläderna
  5. Nu är du redo för att kliva i bassängerna!

Är jag tillräckligt ren?

Tvättar du dig ordentligt före badet så luktar din hud och ditt hår inte klor efteråt. Om du luktar klor efter du har badet beror det på att du inte var tillräckligt ren innan du klev i bassängen.

Duscha hela kroppen?

När vi i personalen säger och skriver "duscha hela kroppen" då menas även håret och ansiktet.

Vad händer om jag inte följer detta?

Skulle du bryta mot dessa regler kommer personalen be dig kliva upp ur bassängen och duscha av hela dig ordentligt. Fortsätter du ignorera reglerna och personalens rekommendationer kan du komma att bli avvisad från badet.