Välkomna alla nya elever!

Under sommaren har antagningsbeskeden skickats ut i årets gymnasieantagning och på fredag den 28 juli är den sista dagen för elever att registrera sina svar. Vi hälsar alla nya elever i årskurs 1 varmt välkomna till Holavedsgymnasiet - nedan hittar ni information inför skolstarten.

Att börja gymnasiet är en spännande tid i livet och med informationen som har samlats på den här sidan vill vi ge dig rätt information för att göra sin skolstart så lyckad som möjligt.

På sidan "Allt om skolstarten" hittar du all information du behöver inför din gymnasietid. Har du övriga frågor som dyker upp inför skolstarten? I så fall kan du höra av dig till någon av våra rektorer Länk till annan webbplats. eller till vår reception på 0140-685 22.

Välkomstbrev till nya elever på Holavedsgymnasiet

Under vecka 30* kommer ett välkomstbrev börja skickas ut till alla elever som blivit antagna samt tackar till en plats på något av våra program. I utskicket hittar du bland annat information om den första skoldagen och annat som kan vara bra att veta. Bifogat finns även ordningsregler och ett par blanketter inför din start på gymnasiet.

Blanketterna som medföljer ska du fylla i tillsammans med din/dina vårdnadshavare inför den första skoldagen. Du lämnar sedan dessa till din mentor när ni samlas i klassrummet under dagen.

De blanketter från välkomstbrevet som ska lämnas in under den första skoldagen är:

  • Ansökan om tillgång till SchoolSoft för vårdnadshavare
  • Samtycke gällande bild och film under gymnasietiden
  • Avtal för lån av dator under gymnasietiden


*Vår förhoppning är att alla välkomstbrev ska ha skickats iväg senast fredag den 4 augusti. Beroende på var du bor kan det ta olika lång tid att få hem brevet, så vi ber dig att ha tålamod. Har du inte fått ditt brev senast måndag den 14 augusti får du gärna höra av dig till oss på 0140-685 22.