Foto: Erik Hellquist

”Sjungom students lyckliga dag”

Sommarvädret visade sig från sin bästa sida och utanför skolans huvudentré samlades hundratals familjemedlemmar, släktingar och vänner till våra avgångselever innan klockan slog 12. Sen var det äntligen dags – våra närmare 250 studenter fick springa ut och ta sitt nästa stora steg i livet.

Redan tidigt på lördagsmorgonen drog studentdagen i gång med klassfotografering utanför Holavedsgymnasiet. Eleverna dök upp klassvis för att ställa upp och fotograferas en sista gång tillsammans – finklädda och pirriga inför dagen de hade framför sig.

Vid 10 var samtliga avgångselever åter på plats i skolan för en högtidlig studentsamling i Aulan, där bland annat ES-kören bjöd på fin musik och såväl rektorer som lärare och elevrepresentant stod för väl valda ord till de många studenterna.

Efter en sista samling med mentorer och klasskompisar i klassrummen var det sedan dags, dags att springa ut till klassernas egenvalda låtar och slutligen tillsammans sjunga Studentsången i samlad trupp innan de officiellt tagit studenten från Holavedsgymnasiet.

Därefter tog familj, släkt och vänner emot avgångseleverna med öppna armar utanför huvudentrén innan flakåkning runt i centrala Tranås väntade.

Vi riktar ett stort tack till alla som bidrog till att göra studenten 2023 till en fantastisk dag – och ett stort LYCKA TILL till alla våra avgångselever.

”Än klappar hjärtat med friska slag, och den ljusnande framtid är vår.”