Tranås kommun

Naturum Sommen

Låt din nyfikenhet väckas och utforska vad som finns i och kring vår vackra och värdefulla sjö! Granne med Färjeläget på Torpöns norra spets hittar du naturum Sommen.

Inne på Naturum finns flera utställningar med olika teman. Du kan bland annat kika på fåglar, en stor modell över Sommenområdet, mossor och lavar samt Sommens sista pråm - en bjässe på 30 ton! Utmana ditt sällskap på "gissa bajset" eller klura tillsammans ut vem som äter vem. Blir du trött i benen kan du slå dig ner i en fåtölj och läsa en bok ur biblioteket. Alltid fri entré!

Akvarium och rävgryt

I de sju kubikmeter stora akvariumet simmar det omkring ålar, gäddor, braxnar och andra fiskar från sjön. För små, nyfikna besökare kan vi rekommendera någon av alla säsongens aktiviteter för att lära sig mer om natur och djur.

Guidningar och pyssel

Under sommarhalvåret erbjuds guidningar kring Sommen och vid Naturum. Ta med barnen på småkrypshåvning och få veta vem som har en jetmotor i rumpan eller vem som lagrar luft under vattnet. Aktuellt prgram finner du under länken till höger. Under säsongen har vi också dagliga aktiviteter inne på naturum. Låt barnen vara med och se när vi matar fiskarna eller besök barnhörnan.

Naturum Sommen

Kontakt

Naturum Sommen

Torpöns Färjeläge
573 94 Ydre
Tfn: 070-297 47 22

Senast ändrad:  2020-02-06

Tranås kommun, 573 82 Tranås • Vxl. 0140-681 00 • Fax 0140-176 50 • E-post: tranas.kommun@tranas.seCookiesGDPR