Mösspåtagning i fantastiskt väder

För tredje året i rad arrangerade Holavedsgymnasiet under fredagen mösspåtagning för de blivande studenterna. Vädret visade sig från sin bästa sida när den högtidliga ceremonin ägde rum.

Studentdagen den 15 juni närmar sig med stormsteg. Men innan dess ska bal, karneval och studentmiddag genomföras. Som ett startskott för de stundande festligheterna var det under fredagen dags för avgångseleverna att ta på sig sina studentmössor för första gången under ordnade former.

Klockan 12.00 samlades de förväntansfulla och finklädda eleverna tillsammans med lärare och övrig personal utanför huvudentrén, där rektor Stefan Carlswärd höll ett kort men inspirerande tal till eleverna. Med ett hipp hipp hurra sattes mössorna på huvudet med efterföljande trumpetfanfar, applåder och glädjetjut. Därefter sjöngs en sång som kommer att sjungas flera gånger om den kommande månaden - Studentsången.

Näst på tur av firanden är studentbalen den 1 juni följt av Karnevalen den 8 juni. Innan själva studentdagen bjuds eleverna tillsammans med sina mentorer på en studentmiddag den 11 juni.

Vi på Holavedsgymnasiet ser fram emot en härlig och glädjefylld månad tillsammans med årets avgångselever!