Professor satte punkt för Klimatveckan

Årets klimatvecka har nått sitt slut. Som avslutning gästades skolan av professor Alasdair Skelton, som pratade med eleverna om klimatkrisen.

Veckan som gått har varit fylld med aktiviteter med fokus på miljö, klimat och hållbarhet. Avslutningsvis fick skolan under fredagsförmiddagen besök av Alasdair Skelton, professor i geokemi och petrologi på Stockholms universitet.

Föreläsningen handlade om klimatkrisen där han på ett pedagogiskt sätt förklarade vad den innebär och hur vi har hamnat i det tuffa läge vi befinner oss i just nu. Men framför allt lyfte han att det finns hopp för framtiden och vad vi som individer kan göra för att tillsammans lösa krisen.

Alasdair Skelton anpassade föreläsningen till åhörarna och drog bland annat humoristiska liknelser för att fånga publiken. Tack vare detta var det enkelt att ta till sig ett annars ganska svårt och övermäktigt ämne. Trots att man kan känna sig liten i det stora hela menar professorn att vi alla är viktiga i förändringsarbetet. "Vi är generationen som kommer att lösa klimatkrisen", avslutade han.