Årskurs 9-information 2023

Att göra sitt gymnasieval kan vara förvirrande och svårt. Därför vill vi ge dig all information du behöver om oss på Holavedsgymnasiet. Varmt välkommen att besöka oss under hösten!

För att kunna ge dig som elev i årskurs 9 de bästa möjligheterna inför ditt gymnasieval senare under läsåret arrangerar vi på Holavedsgymnasiet två årskurs 9-dagar samt en kvällsinformation. Du kan hitta mer information om de två tillfällena här nedan.


Kvällsinformation 5 oktober 2023

Torsdagen den 5 oktober är du som ska börja gymnasiet, tillsammans med din/dina vårdnadshavare, välkommen till oss på Holavedsgymnasiet. Under kvällen kommer ni bland annat att få träffa lärare och elever från alla våra program. Dessutom kommer våra studie- och yrkesvägledare att berätta mer om gymnasievalet, vad som krävs för att bli behörig samt vad som är viktigt att tänka på inför valet.

Till Kvällsinformationen krävs ingen föranmälan. Alla som vill är välkomna till vår Aula med start 18:30.

Årskurs 9-dagar 14-15 november 2023

Inför våra ÅK9-dagar får du välja två program som du är intresserad av som du sedan får besöka under dagens informationspass. Dessutom får du ta del av övergripande information om skolan tillsammans med alla andra elever som besöker oss under dagen.

Tisdag den 14 november är elever från kringliggande kommuner Ydre, Aneby, Ödeshög och Boxholm inbjudna och onsdag den 15 november är elever som går på högstadiet i Tranås kommun välkomna att besöka oss. Du anmäler dig med hjälp av en länk som din studie- och yrkesvägledare på din högstadieskola har fått.

Bor du i en annan kommun och är intresserad av att besöka oss under våra årskurs 9-dagar? Kontakta oss på
0140-685 22 så hjälper vi dig med anmälan.

Du hittar mer information om och inför Gymnasievalet här.


Öppet hus 9 mars 2024

Under vårterminen kommer vi att arrangera ett Öppet hus. Då har du som valt att söka till Holavedsgymnasiet, eller som överväger att göra det, ytterligare en möjlighet att besöka vår verksamhet. Mer information kan du hitta här på vår hemsida eller på våra sociala kanaler närmre inpå.

Varmt välkommen att besöka oss!