Mösspåtagning i strålande solsken

För andra året i rad arrangerade Holavedsgymnasiet mösspåtagning för de blivande studenterna - vilket nu snart kan kallas för en tradition på skolan. Fredagen den 12 maj bjöds det på sommarvärme, strålande sol och en högtidlig ceremoni där eleverna för första gången fick klä sig i sina studentmössor.

Studentdagen den 10 juni närmar sig med stormsteg – och som ett tecken på att studenttiden är i gång på riktigt var det under förra veckan dags för avgångseleverna att ta på sig sina mössor för första gången.

Under lunchen samlades alla elever i ÅK3 och ÅK4 utanför huvudentrén, där Gymnasiechef Anders Berg ledde en högtidlig men kort ceremoni framför personal och andra elever från skolan. Efter trumpetfanfarer och visa ord var det äntligen dags att få starta studentmånaden på riktigt.

Mösspåtagningen följs nu upp av studentbal lördag den 20 maj, karneval lördag den 3 juni, studentmiddag torsdag den 8 juni samt studentdagen lördag den 10 juni. Förhoppningsvis bjuder alla evenemanget på lika härligt och somrigt väder.

Vi på Holavedsgymnasiet ser fram emot en fantastisk avslutande månad tillsammans med årets avgångselever!