New Life Mission besökte Holavedsgymnasiet

Sedan 12 år tillbaka har Barn- och fritidsprogrammet på Holavedsgymnasiet ett samarbete med New Life Mission och deras verksamhet i Kenya – i form av att avgångselever från programmet har fått göra fyra veckors APL på plats i Kenya under sin sista termin. Sedan förra året är även Vård- och omsorgsprogrammet en del av samarbetet. Under onsdagen var det dags för personal från New Life Mission att få besöka oss på skolan, under sitt besök i Sverige.

Många elever från Holavedsgymnasiet har tack vare New Life Mission och engagerade lärare fått möjligheten att göra en av sina APL-perioder i Kenya under ett drygt decennium. För eleverna från Barn- och fritidsprogrammet har det inneburit att hjälpa till inom organisationens verksamheter gällande skola och barnomsorg – men även på barnhem. För eleverna från Vård- och omsorgsprogrammet som har åkt ner till Kenya har de framför allt fått bidra på New Life Missions vårdklinik samt på verksamhetens Jeeplinje ute på landsbygden.

– Vi är så tacksamma för samarbetet som ger så mycket personlig utveckling för våra elever som får möjlighet att åka till Kenya för sin APL. New Life Mission är en fantastisk organisation att samarbeta med, de är mycket professionella och säkerhetsmedvetna, säger Cristina Persson Golander, lärare på Barn- och fritidsprogrammet.

Under onsdagen besökte Annikki och Karl Erik Hagström, operativ ledare samt ordförande för New Life Mission, Holavedsgymnasiet tillsammans med fyra av sina medarbetare från Kenya. Under dagen fick besökarna bland annat en presentation av skolan av rektor Tommy Söderström samt Kommunstyrelsens ordförande Mats Holmstedt, innan de bjöds på en rundtur i skolans lokaler.

– Syftet med besöket var att visa vår skola och skolverksamhet för New Life Missions medarbetare. De möter ju våra elever i Kenya, men vet egentligen ingenting om hur deras skolsituation hemma i Sverige ser ut. Ett annat syfte var också att personal från organisationen fick träffa lärare och rektor som är ansvariga och delaktiga i atlaspraktiken, säger Cristina Persson Golander.

Dagen tillsammans fortsatte sedan med besök hos det Individuella programmet, Barn- och fritidsprogrammet, Fordons- och transportprogrammet, Restaurang- och livsmedelsprogrammet samt Vård- och omsorgsprogrammet. Lunchen stod elever och personal på skolans restaurang Novisen för.

Innan besökets slut avrundades det hela med reflektioner, diskussioner och tankar om hur samarbetet ska se ut framöver – för att såväl Holavedsgymnasiet som New Life Mission ska gå med sig så mycket som möjligt av det.

Stort tack till New Life Mission för en trevlig dag och ett inspirerade besök!

 

Rundtur i skolans lokaler, här i skolans bibliotek.

Besöket startade med en introduktion och välkomsthälsning av Mats Holmstedt, kommunstyrelsens ordförande.