Dubbla vinster efter en lyckad UF-mässa!

Under torsdagen arrangerades UF-mässan 2023 i Elmiahallen i Jönköping, där sammanlagt 270 företag från hela länet deltog. En fullspäckad dag med monterbygge, många spännande samtal och flera säljpitchar avslutades det hela med en storslagen prisutdelning – där ett av Holavedsgymnasiets företag tilldelades dubbla priser.

Totalt sju av årets UF-företag på Holavedsgymnasiet deltog under UF-mässan i Jönköping under torsdagen; Learnfast UF, Kopprum UF, Banaan UF, Pralin UF, Young Mind UF, Pearl It UF och Enlightenment UF. Eleverna i företagen kommer alla från Handels- och administrationsprogrammet respektive Ekonomiprogrammet.

Dagen började tidigt med avresa från skolan vid 07:30 och väl på plats i Elmiahallen väntade monterbygge för de sju företagen innan mässan slog upp dörrarna vid 11:00. Därefter var det full fart med intervjuer, frågor, säljsamtal, diskussioner och inspirationsrundor runt i mässhallen. När mässan stängde vid 16-tiden var det ett gäng trötta men glada & inspirerade elever som stängde igen försäljningen och förflyttade sig till Elmiahallens ena Aula, där den storslagna prisutdelningen väntade.

Inför UF-mässan har alla deltagande företag möjlighet att nominera sig själva till en mängd olika priser - allt från ”Årets vara" till "Årets innovation" prisas under dagen - där de allra flesta segrarna innebär en direktkvalificering till SM senare i vår.

En av kategorierna som det tävlas inom är "Årets hantverkare", där Kopprum UF från Holavedsgymnasiet var nominerade. De fyra tjejerna i företaget har under året tillverkat ljusstakar av spillbitar av kopparrör, som de får från en sponsor. Idén och slutresultaten visade sig vara uppskattat hos såväl besökarna som juryn - och företaget kammade hem segern i kategorin.

Dessutom utsågs en av Holavedsgymnasiets elever till "Årets säljare" för andra året i rad. Förra året var det Sahare Asafi från Ese UF som vann kategorin - och i år var det Hedvig Blomquist i EK22, från just Kopprum UF, som enligt juryn var den bästa säljaren på mässan.

Framgångarna innebär att Kopprum UF kommer representera Holavedsgymnasiet och UF Jönköping under SM i Stockholm i maj, där segrarna i samma kategorier från andra regioner kommer stå för motståndet.

Vi säger STORT grattis till Kopprum UF & Hedvig, samt ett megastort lycka till inför SM!