Nu reser SA-eleverna till Strasbourg igen

Precis som flera andra internationella resor har Samhällsvetenskapsprogrammets studieresa till Europaparlamentet i Strasbourg ställts in de senaste åren. I söndags var det dock dags igen, när ett taggat gäng elever och lärare bar sig av med bussen ner mot Frankrike.

Från alla tre årskurser på det Samhällsvetenskapsprogrammet är sammanlagt 24 elever nu på plats i Strasbourg, där de redan har klarat av en heldag med sightseeing och turistande. Resan startade redan i söndags eftermiddag då bussen lämnade Holavedsgymnasiets parkering, varpå en lång resa ner till Frankrike väntade.

Eleverna anlände till resmålet i går morse och fick då möjlighet att se staden och själva upptäcka det de ville. I dag har det dock varit tidig uppstigning för samtliga, för att hinna till Europaparlamentet i tid till klockan 8.

Under tisdagen väntar nu en heldag med konceptet Euroscola, där klasser från hela Europa deltar. Årets tema är ”Media and democracy: The EU’s actions to tackle Desinformation” – vilket de medföljande eleverna har förberett sig på tillsammans med sina lärare. Dagen kommer bestå av ett inledningstal av Roberta Metsola, ordförande i Europaparlamentet, frågestunder med parlamentariker och framför allt ett gruppvis arbete med den aktuella frågeställningen. Eleverna kommer då att delas upp i olika grupper, där representanter från flera länder kommer finnas med, för att diskutera frågan om desinformation och media i en demokrati.

Efter lunch väntar en workshop i samma ämne följt av en avslutande ceremoni innan en fullspäckad dag ska avrundas vid 17-tiden. Under onsdagen har eleverna sedan lite fri tid att sträcka på benen och göra av med så mycket energi som möjligt innan bussresan tillbaka till Tranås startar under eftermiddagen.

Vi önskar alla deltagande elever samt lärare ett par lärorika dagar på plats i Strasbourg!

Läs mer om Euroscola här. Länk till annan webbplats.