Elever utbildades till HLR-instruktörer

Under tisdagen gick ett gäng elever som läser sitt sista år på Vård- och omsorgsprogrammet hos oss utbildning till att bli HLR-instruktörer. Syftet med utbildningen är att de ska kunna använda utbildningen under sitt gymnasiearbete under året.

Tre olika grupper från VO20 kommer under våren att lära ut Hjärt- och lungräddning till olika grupper, som en del av sitt gymnasiearbete. För att göra detta möjligt fick de under tisdagen en utbildning av skolans lärare, och HLR-huvudinstruktör, Mikael Axelsson. Utbildningen gör eleverna till utbildade HLR-instruktörer, vilket innebär att de på ett korrekt sätt kan lära ut HLR under sitt gymnasiearbete.

Två av grupperna som gick kursen kommer under våren att besöka klasser på högstadiet för att lära dem HLR, medan en grupp kommer lära ut HLR under sin APL i Kenya – som de åker på under vårterminen.

Vi är otroligt glada över att våra elever tillsammans med personal har tagit initiativ till att genomföra detta upplägg, som gör att kunskapen om HLR kan spridas till fler!

En man i 50-årsåldern står framför en whiteboard-tavla och instruerar elever i en lektionssal.
En tjej med ett armband gör hjärtkompressioner på en "Little Anne”-docka.