Fler tjejer än någonsin väljer Hantverksprogrammet!

En satsning för att öka intresset för Hantverksprogrammet, där inriktningarna Finsnickeri samt Tapetsering och sömnad erbjuds, på skolan har slagit väl ut de senaste åren. Numera har vi fulla klasser i alla tre årskurser – och dessutom fler tjejer än någonsin på programmet. Något som media var på plats för att bevaka under veckan.

Under onsdagsförmiddagen besökte SVT Jönköping, Tranås Tidning och Tranås-Posten våra tjejer på Hantverksprogrammet – för att prata om varför de tror att intresset för inriktningen Finsnickeri har blivit större bland tjejer de senaste åren.

Sammanlagt går det nu sju tjejer i de tre årskurserna, vilket är fler än vad programmet någonsin har haft tidigare. Samtidigt har vi fulla klasser, med bland annat 12 elever i årskurs ett. En utveckling som i framtiden förhoppningsvis kommer gynna möbelbranschen, där möjligheterna till arbete direkt efter gymnasiet är stora.

Vi på Holavedsgymnasiet är otroligt stolta över det uppsving programmet har fått under de senaste åren och hoppas att intresset för finsnickeri samt tapetsering och sömnad ska vara fortsatt stort framöver. Därför känns det dessutom väldigt roligt att kunna erbjuda våra elever att dela med sig av sina historier i den lokala pressen.

Du kan läsa mer om Hantverksprogrammet på Holavedsgymnasiet här!

Tre tjejer i 18-årsåldern skrattar och pratar samtidigt som de blir intervjuade av en man i 30-årsåldern.
Hantverksprogrammets två lärare blir tillsammans med rektor intervjuade av en kvinna i 60-årsåldern.