Årskurs 9-information 2022

Att göra sitt gymnasieval kan vara förvirrande och svårt – därför vill vi ge dig all information du behöver om oss på Holavedsgymnasiet. Varmt välkommen till vår ÅK9-information under hösten!

För att kunna ge dig som elev i årskurs 9 de bästa möjligheterna inför ditt gymnasieval senare under läsåret arrangerar vi på Holavedsgymnasiet dels två årskurs 9-dagar, dels en kvällsinformation. Du kan hitta mer information om de två tillfällena här nedan.

Årskurs 9-dagar 8–9/11

Under våra ÅK9-dagar får du välja två program som du är intresserad av, som du sedan får besöka under dagens informationspass. Dessutom får du ta del av övergripande information om skolan tillsammans med alla andra elever som besöker oss under dagen i aulan.

Tisdag den 8/11 är elever som går högstadier i Tranås kommun välkomna att besöka oss och onsdag den 9/11 är elever från kringliggande kommuner Ydre, Aneby, Ödeshög och Boxholm inbjudna. Du anmäler dig med hjälp av en länk som din studie- och yrkesvägledare på din högstadieskola har fått.

Bor du i en annan kommun och är intresserad av att besöka oss under våra årskurs 9-dagar? Kontakta oss på
0140-685 22 så hjälper vi dig med anmälan.

Kvällsinformation 24/11

Torsdagen 24/11 är du som ska börja gymnasiet, tillsammans med din/dina vårdnadshavare, välkommen till oss på Holavedsgymnasiet. Precis som under årskurs 9-dagarna får du under Kvällsinformationen möjlighet att besöka två av våra program, under olika informationspass. Dessutom berättar våra studie- och yrkesvägledare mer om gymnasievalet, vad som krävs för att bli behörig samt vad som är viktigt att tänka på inför valet.

Till Kvällsinformationen krävs ingen föranmälan, utan alla som vill är välkomna till vår aula med start 18:30.

Du hittar mer information om och inför Gymnasievalet här.

Öppet hus 2023

Under vårterminen kommer vi att arrangera ett Öppet hus – då du som har valt att söka till Holavedsgymnasiet, eller som överväger det, har ytterligare en möjlighet att besöka vår verksamhet. Mer information och ett exakt datum kan du hitta här på vår hemsida eller på våra sociala kanaler närmre inpå.

Varmt välkommen att besöka oss!

Kontakt

Ella Alvin

Kommunikatör och ansvarig utgivare

Telefon: 0140-685 19
E-post: ella.alvin@tranas.se