Klimatvecka och Regnbågsvecka på Holavedsgymnasiet

Det är en händelserik vecka som precis har dragit i gång hos oss på Holavedsgymnasiet, då såväl den regionala Klimatveckan som den kommunala Regnbågsveckan kommer uppmärksammas på flera sätt. Här kan du läsa mer om vilka aktiviteter som finns planerade för våra elever samt personal under veckan.

Klimatveckan 2022

Under vecka 42 genomförs den regionala Klimatveckan – vilket vi kommer uppmärksamma på flera sätt i skolan. Under tisdagen kommer flera aktörer inom klimat och miljö att finnas på plats i Hangaren, för att erbjuda inspiration till alla våra elever. Ett särskilt fokus kommer då att ligga på elever i ÅK1, då utställningen också är startskottet för tävlingen Klimatspåret ­ – där alla förstaårselever har möjlighet att vara med och tävla om 35,000 kronor.

På torsdag kommer elever tillsammans med lärare att öppna upp en tillfällig Second Hand-butik i Hangaren. Där kommer de sälja kläder, prylar och annat som elever och personal på skolan har lämnat in. Vinsten går oavkortat till Röda Korset. Butiken är öppen även för allmänheten, som är varmt välkomna att besöka oss mellan 9:00-15:00!

Fram till och med onsdag finns dessutom möjligheten att lämna in saker till försäljning på skolan. Inlämningen är öppen varje dag mellan 11:30-13:00 och sker i Elevrådsrummet, i närheten av skolans reception.

På fredag bjuds våra elever i ÅK1 på ännu mer inspiration kring klimat och miljö, när Veronika Östberg besöker oss för att hålla en föreläsning i aulan klockan 12:00.

Vi vill också passa på att skicka med ett par uppmaningar till alla er elever och vårdnadshavare inför veckan, för att vi ska kunna uppnå en så klimatsmart vardag som möjligt.

  • Minska matsvinnet - Parkhallens kök serverar klimatsmart mat som är omtyckt av eleverna. All mat som slängs vägs och jämförs med tidigare veckor. Resultatet redovisas på vår intern-TV.
  • Gå, cykla eller åk kollektivt till skolan – Endast personer med särskilda behov släpps av vid huvudentrén. Priser lottas ut bland alla som väljer ett klimatsmart sätt att ta sig till skolan under veckan.
  • Spara energi ­­– Kan vi sänka vår energiförbrukning? Minska antalet lampor som tänds? Släcka lampor, stänga fönster osv.

Regnbågsveckan 2022

Syftet med Regnbågsveckan är att påminna om alla människors frihet och lika rättigheter oavsett sexuell läggning och könsidentitet. Det handlar om öppenhet och respekt. Att alla människor har rätt att älska vem man vill, att det är ok att vara den man är. För oss på Holavedsgymnasiet startar Regnbågsveckan när flera av våra elever deltar i den officiella invigningen, som arrangeras i skolans aula under måndagskvällen. Under torsdagen kommer alla våra elever i ÅK3 att få ta del av Tobias Karlssons föreläsning ”Livet – inte alltid en dans på rosor” vid 14:00, en föreläsning som även erbjuds allmänheten senare under kvällen. Vi uppmanar även all personal på skolan som har möjlighet att delta vid föreläsningen.

När kommunens Prideparad genomförs under lördagen kommer våra elever på det Estetiska programmet att delta genom att sjunga, dansa och spela musik i regnbågens färger.

Kontakt

Ella Alvin

Kommunikatör och ansvarig utgivare

Telefon: 0140-685 19
E-post: ella.alvin@tranas.se