En kille i 18-årsåldern står ute bland höstträden med armarna i kors.

David Kristensen, NA20, tog VM-brons i armbrytning.

David tog VM-brons i armbrytning

Under slutet av september var David Kristensen, som till vardags läser Naturvetenskapsprogrammet på Holavedsgymnasiet, på plats i franska Dieppe för att göra upp om VM-medaljer i armbrytning.

För snart tre år sedan började David Kristensen att träna och tävla i armbrytning, i Mjölby-klubben Skänninge Armbrytarklubb. I somras tog han hem ett SM-silver och förra veckan fick han möjligheten att representera Sverige när VM avgjordes i den franska kuststaden Dieppe.

David tävlar i J18-klassen 86+, först med vänster hand under onsdagen och därefter med höger hand under torsdagen.

– Jag är bättre med högern, men jag brukar tävla med båda. Nu under VM gick det inget vidare med vänstern så det var skönt att få avsluta med högertävlingen där det gick betydligt bättre, säger David själv om tävlingen.

Trots att det var Davids första internationella tävling inom armbrytning åkte han dit med förväntningarna på en medalj. Väl på plats var motståndet dock tuffare än han hade trott från början, berättar han. Trots det tuffa motståndet räckte Davids prestationer till ett VM-brons i högertävlingen – och pallen fick han bland annat dela med en annan svensk tävlande.

– Min förhoppning var att ta en medalj, men jag förväntade mig inte att motståndarna skulle vara så bra. Så jag känner mig väldigt nöjd med mitt brons, säger han.

Stort grattis till VM-bronset, David!

Kontakt

Ella Alvin

Kommunikatör och ansvarig utgivare

Telefon: 0140-685 19
E-post: ella.alvin@tranas.se