Ellen Lilja (längst fram) tillsammans med sina lagkamrater i U23-landslaget.

Ellen startade läsåret med ett VM-silver

Holavedseleven Ellen Lilja var för ett par veckor sedan på plats i Nederländerna för att delta i sitt första världsmästerskap – något som slutade i medaljlycka för henne och U23-landslaget i dragkamp som tog hem ett silver i 560-klassen.

När hon inte studerar på Naturvetenskapsprogrammet hos oss på Holavedsgymnasiet tränar och tävlar Ellen Lilja i dragkamp. Till vardags är det hemmaklubben Björke SK i Boxholm som gäller – men i somras fick hon för första gången chansen att ingå som reserv i U23-landslaget, när det bar av till USA och World Games.

Reservplatsen visade sig bli en vinstlott, då Ellen fick vara en del av laget under hela tävlingen, som dessutom slutade i ett silver för svensk del. När det senare skulle tas ut ett lag till VM i Holten, Nederländerna fick Ellen återigen chansen att delta – men nu som ordinarie.

– Det känns jätteroligt att jag fick chansen att vara med såklart. Förhoppningsvis får jag möjligheten att vara en del av landslaget igen i framtiden, men vi får se hur det blir, säger Ellen själv om VM-äventyret.

På plats i Nederländerna startade tävlingarna med en öppen klass där det svenska U23-landslaget valde att delta för att träna ihop sig ordentligt. En vinst där vittrade om bra chanser till en medalj även i den stundande VM-tävlingen – vilket det också visade sig bli efter en tajt finalmatch.

– Vi vann första omgången i finalen, men sen blev vi utvarnade i den andra. I den tredje och avgörande omgången var vi precis på väg att ta hem det, men då blev vi utvarnade igen. Men så här i efterhand är jag såklart jättenöjd med ett silver, säger Ellen.

Stort grattis till VM-silvret, Ellen!

Kontakt

Ella Alvin

Kommunikatör och ansvarig utgivare

Telefon: 0140-685 19
E-post: ella.alvin@tranas.se