Utställning: Att undersöka Verkstan och dess arv på nytt

- | Eriksbergs museum, Storgatan 54, Tranås

Utställning om Bildhuggarverkstan på Eriksbergs museum utifrån tre nutida konstnärers ögon. "Att undersöka Verkstan och dess arv på nytt" (Re- thinking Verkstan and its Heritage)

Välkommen till Eriksbergs museum på vernissage:
lördagen den 28 januari kl 12.00!

28 januari - 25 februari 2023

"Att undersöka Verkstan och dess arv på nytt" (Re- thinking Verkstan and its Heritage) fokuserar på olika aspekter och egenskaper av det Bildhuggarverkstan Göljamålagården erbjöd Tranås genom åren; ljud och musik, illustrationer, poesi och texter. Projektet granskar inte bara hantverkarna som arbetade där utan också människorna som fascinerades av den lilla verkstaden. De som gick dit för att samtala om konst eller för att spela lite fiol, folk som intresserades av de lediga pratstunder som ägde rum där.

Tre konstnärer, Åsa Stjerna (SWE), Laura Bianco (ITA) and Frank Bergsten (SWE) besökte Bildhuggarverkstad mellan 2020-2022, och tog del av Kultiveras residensverksamhet för att arbeta med projektet vars resultat de kommer visa upp på Eriksbergs museum januari-februari 2023. De kommer att inrikta sig på tre olika teman och arbeta med olika medier för att rikta uppmärksamheten på några av den lilla verkstadens otaliga egenskaper som lämnat outplånliga intryck hos så många ortsbor genom åren.

Utställningen är ett samarbete mellan Kultivera och Kultur & Fritid.


Information

Eriksbergs museum har öppet ons-fre kl. 10.00-16.00. Lunchstängt 12-13.

Varje långlördag (sista lördagen i varje månad) är det öppet kl. 10.00-14.00

Det är fri entré till museet.

Kontakt

Kultur- och fritidsförvaltningen

E-post: kultur-fritid@tranas.se
Telefon: 0140-682 32

Adress

Eriksbergs museum
Storgatan 54
573 32 Tranås