Vilma Söderberg, Charlie Palmqvist och Lisa Rosgren.

Kängurutävling avgjord - vinnare korad

Nu har den årliga Kängurutävlingen på Holavedsgymnasiet avgjorts! Tävlingen genomförs i flera länder runt om i världen, med syftet att stimulera intresset för matematik.

Den första Kängurutävlingen genomfördes i Frankrike 1994. Sverige har varit med sedan 1999, och numera deltar elever från hela 110 länder. Tävlingens syfte är att stimulera intresset för matematik genom bra problem som är tänkta att väcka nyfikenhet för ämnet och lusten att lära.

I mars genomfördes Kängurutävlingen. Deltagarna fick då 24 frågor med svaralaternativ, indelade i 3-, 4- och 5-poängsproblem. Problemen skiljer sig från ett vanligt matteprov på så sätt att det är färre beräkningar och fler frågor där man får klura och fundera. Tävlingstiden är 60 minuter, vilket för många är en stressande faktor.

Nyligen kunde årets prispall på Holavedsgymnasiet koras. Av cirka 50 deltagare var det Lisa Rosgren, som går andra året på Naturvetenskapsprogrammet, som knep förstaplatsen. Andra- respektive tredjeplats tilldelades Charlie Palmqvist, som går tredje året på Naturvetenskapsprogrammet, samt Vilma Söderberg, som går andra året på Teknikprogrammet. Stort grattis till er! Och bra kämpat alla som deltog!

Vinnare Kängurutävlingen 2024
1:a plats Lisa Rosgren, NA22
2:a plats Charlie Palmqvist, NA21
3:e plats Vilma Söderberg, TE22