Tranås kommun

Musikcaféserien säsongen 2018/2019

Musikcaféserien produceras av Smålands Musik & Teater och arrangeras av Kultur & Fritid i samarbete med studieförbunden i Tranås.

I Musikcaféserien presenteras ett brett urval av artister och musiker från olika delar av världen. Rutinerade artister med flera års erfarenhet mixas med unga musiker och ensembler på väg upp, på turné genom Jönköpings län.

Här nedan presenterar vi säsongen 2018/2019!

Som vanligt börjar onsdagskvällarna i Tranås kl. 18.30 med förband från Sommenbygdens folkhögskola.

Förfriskningar serveras i pausen!

Varmt välkommen!


KOMMANDE KONSERTER

 

CHRISTER NERFONT

11 SEP 19.00 LÖFSTADKYRKAN

YOUNG AT HEART - AV KÄRLEK TILL SINATRA
Han är en av Sveriges mest namnkunniga musikalartister – men här möter vi en helt annan sida av Christer Nerfont. I Young at Heart förklarar han sin kärlek till Frank Sinatra och the Great American Songbook. Tillsammans med ett sexmannaband, under ledning av pianisten och kapellmästaren Lasse Magnell, tas vi med på en resa genom Sinatras liv.

DUO NARANJO WEURLANDER

9 OKT 19.00 LÖFSTADKYRKAN

MUSIKALISK PASSION ÖVER ALLA GRÄNSER
Två kvinnor. Två världsdelar. Två instrument. När virtuoserna Tania Naranjo, med Två kvinnor. Två världsdelar. Två instrument. När virtuoserna Tania Naranjo, med ursprung i Chile, och Minna Weurlander, Finland, möts och eldar igång piano och dragspel blir det en alltigenom gränsöverskridande upplevelse. Med rötterna i två olika världsdelar men med samma pas-sion för musiken finns det fler saker som förenar än som skiljer Tania Naranjos och Minna Weurlander åt. Deras musik är djupt personlig - full av lust och nostalgi, virtuositet och återhållsamhet som skapar ett ljudlandskap som ger lyssnaren en nästan filmisk upplevelse.

ULRIKA BODÉN DUO
14 NOV 19.00 LÖFSTADKYRKAN

SKOGSLÅTAR
Skogslåtar, kärlekssånger och kraftfulla lockrop utlovas när folksångerskan Ulrika Bodén och folkmusikgitarristen Daniel Ek bjuder in till show. Flera av låtarna kommer från Ulrikas prisade skiva Te berga blå - en kärleksfull hyllning till vallmusiken och dess traditionsbärare. Ulrika Bodén, med sitt uttrycksfulla sångsätt, räknas som en av landets främsta folksångerskor. Daniel Ek är en mästerlig folkmusikgitarrist som med driv, klan och känsla skapat en egen spelstil på sitt unika instrument - harpgitarren.

TIDIGARE KONSERTER UNDER SÄSONGEN 18/19

OSCAR DANIELSSON

Oscar Danielson är av många ansedd som Sveriges främsta textförfattare. Hans starka texter handlar om hur vi fungerar, vi människor mitt i livet. Varenda textrad genomsyras av hans underfundiga humor och perfekt avvägda frasering. En stark och intim konsert med låtar från hela Oscars karriär, bland annat Besvärjelse, Flickorna och Livet är en smörgås, blandas med nya låtar från hans kommande album.

 


SERENADENSEMBLEN

3 april 19.00 Tranås Stadshus

Vi har glädjen att än en gång presentera Jönköpings Sinfoniettas egen serenadensemble, nu tillsammans med en kontrabasist. Det utlovas skön och överraskande musik framförd i olika konstellationer där ensemblens klangliga dynamik tas tillvara. Serenadensemblen utgörs av en dubbel blåskvintett som speglar musikernas personlighet genom de olika instrumenten.

 

 

HÖRDEGÅRDS FYRA

6 mars 19.00 Löfstadkyrkan

Hördegårds Fyra bjuder på jazz, visa och folkmusik med Magnus omtyckta texter på temat drömmar och hopp, ibland vemod och sorg, ibland kärlek och närhet. Kvartetten turnerar och har medverkat i tv och radio. De fortsätter med glädje att ge ut fysiska skivor och i september 2018 släpper de sitt femte album via Naxos. Skivan Rum innehåller jazz med svenska texter som andas uppmuntran, humor och allvar.

 

RIGMOR GUSTAFSSON QUARTET

6 feb 19.00 Löfstadkyrkan

Rigmor Gustafsson är unik på den svenska jazzscenen med tre album som sålt guld. Hon turnerar i Sverige och Europa och har mottagit flera utmärkelser, bl a Grammis, Kungliga Musikaliska Akademiens Jazzpris och Thore Ehrling Stipendiet. Sedan hösten 2015 är hon adjungerad professor vid Ingesunds Musikhögskola. Våren 2019 släpper Rigmor ett nytt album som kvartetten presenterar på detta jazziga Musikcafé.

 

HAZELIUS HEDIN

14 nov 19.00 Löfstadkyrkan

Hazelius Hedin firar tio år på scenen och ger ut sitt tredje album Jorland. Sångerna ger oss inblick i människoöden ur en annan tid. Texterna vidrör tro, hopp och kärlek, men även folks slit och strävan för en bättre tillvaro, samt emigration och avsked. Ljuvliga danslåtar (odödliga gamla polskor), spelade med magi och ett makalöst samspel som kännetecknar duon, blandas med helt nykomponerade låtar.

 

KERSTIN JANSSON MED VÄNNER

3 okt 19.00 Tranås Stadshus

Från det dansanta, vilda till det innerliga, meditativa. I detta mångfacetterade program möter vi Jönköpings Sinfoniettas pianist Kerstin Jansson tillsammans med orkesterns nyanställda konsertmästare Vivien Jeffery. Det tredje instrumentet är språket, som trakteras av poeten Niklas Törnlund. Han bjuder på dikter med motiv ur musikhistorien, såväl som fria lyriska nedslag. Musik av bland andra Tjajkovskij, Chopin och Kreisler.

 

MARIE BERGMAN & LASSE ENGLUND

5 sep 19.00 Löfstadkyrkan

Denna explosiva duo har gjort stora avtryck med sina turnéer över hela Skandinavien. Maries egna sånger från hela karriären framförs i uppdaterade versioner och med hennes omtalade groove. Duon låter stort, fräckt, hett och innerligt tillsammans. Maries röst flyger fritt genom berättelserna och hon tar som vanligt med sig en klangskål för att lyfta upplevelsen in i ytterligare en dimension.


Kontakt

Kultur & Fritid

Michaela Långdahl
Tfn: 0140-681 09

Claes Sjökvist
Tfn: 0140-682 32

Biljetter & info

Förköp görs med fördel på turistbyrån Tranås Direkt.

Biljetter säljs även i entrén på respektive spelplats samma kväll.

Halvårsabonnemang: 300 kr.

Enstaka biljett: 150 kr.

Betala gärna med kort.

Fri entré för skolungdom, i mån av plats.

Senast ändrad:  2019-09-03

Tranås kommun, 573 82 Tranås • Vxl. 0140-681 00 • Fax 0140-176 50 • E-post: tranas.kommun@tranas.seCookiesGDPR