Tranås kommun

Musikcaféserien säsongen 2019/2020

Musikcaféserien produceras av Smålands Musik & Teater och arrangeras av Kultur & Fritid i samarbete med studieförbunden i Tranås.

I Musikcaféserien presenteras ett brett urval av artister och musiker från olika delar av världen. Rutinerade artister med flera års erfarenhet mixas med unga musiker och ensembler på väg upp, på turné genom Jönköpings län.

Här nedan presenterar vi säsongen 2019/2020!

Som vanligt börjar onsdagskvällarna i Tranås kl. 18.30 med förband från Sommenbygdens folkhögskola.

Förfriskningar serveras i pausen!

Varmt välkommen!


KOMMANDE KONSERTER


ANNA PAULINE
5 FEB 19.00 LÖFSTADKYRKAN

JAZZ OCH SWING MED GLIMTEN I ÖGAT
Svängande, hjärtlig musik och starka melodier som framförs med humor och med glimten i ögat. Det är vad som kännetecknar jazzsångerskan Anna Pauline och gitarristen Elias Källvik när de uppträder tillsammans. Elias Källviks gitarrspel kännetecknas av ett tydligt fokus på kreativitet och groove. Han är en stor
profil i Malmös jazzliv och har samarbetat med flera av landets ledande jazzmusiker. 
Duons rena glädje för jazz och swingmusik trollbinder publiken när de i ett dynamiskt samspel bjuder på personliga och humoristiska berättelser som binds samman med medryckande melodier.

BEATBOWS
4 MARS 19.00 LÖFSTADKYRKAN

DÄR STRÅKAR MÖTER RYTM
Beatbows gifter ihop fjäderlätta cellostråk och blytunga beatboxbeats. Det är virtuost och lekfullt när beatboxaren Mattias Ylbar Norgren och mångfaldigt prisbelönade cellisten och komponisten Svante Harrysson möts. Mattias har varit beatboxare sedan 15-årsåldern och är faktiskt ende svensk med folkhögskolepoäng i ämnet beatbox. Svante Harrysson är cellisten som nu verkar som konstnärlig ledare för Umeå Kammarmusikfestival och är ledamot i Kungliga Musikaliska Akademien.


SINFONIETTANS SALONGSORKESTER
1 APRIL 19.00 TRANÅS STADSHUS

SINFONIETTAN SPELAR SALONGSMUSIK
En musikalisk skatt som rör sig i landet mellan klassisk musik och populärmusik. Med Jönköpings Sinfoniettas Salongsorkester under ledning av Christian von Gehren. Salongsmusik som genre hade sin glansperiod under senare delen av 1800-talet och början på 1900-talet. Då spelades den ofta för allmänheten på restauranger och radio men genren har anor tillbaka till romantiken, en tid när den framfördes vid litterära och konstnärliga salonger för en intim publik.

LISE & GERTRUD
6 MAJ 19.00 LÖFSTADKYRKAN

SUCCEDUON SOM TOLKAR HITS - FRÅN BEATLES TILL WREESWIJK
Lise & Gertrud är duon som slår knockout på publiken med sina versioner av låtar som "alla" har hört. På ett avskalat och personligt sätt skapar dessa supermusikaliska artister något alldeles eget - med bara två röster och en cello. Duon tolkar såväl svenska sånger av till exempel Eva Dahlgren, Cornelis Wreeswijk, Hasse & Tage och Povel Ramel som världshittar av storheter som Beatles, Elton John och ABBA. Alltid på sitt eget personliga sätt och ofta med en stor portion humor.


Anna Pauline

Anna Pauline

Beatbows

Beatbows

Sinfoniettans Salongsorkester

Sinfoniettans Salongsorkester

Lise & Gertrud

Lise & Gertrud

TIDIGARE KONSERTER UNDER SÄSONGEN 19/20

 

CHRISTER NERFONT

11 SEP 19.00 LÖFSTADKYRKAN

YOUNG AT HEART - AV KÄRLEK TILL SINATRA
Han är en av Sveriges mest namnkunniga musikalartister – men här möter vi en helt annan sida av Christer Nerfont. I Young at Heart förklarar han sin kärlek till Frank Sinatra och the Great American Songbook. Tillsammans med ett sexmannaband, under ledning av pianisten och kapellmästaren Lasse Magnell, tas vi med på en resa genom Sinatras liv.

Christer Nerfont

Christer Nerfont

DUO NARANJO - WEULANDER

9 OKT 19.00 LÖFSTADKYRKAN

MUSIKALISK PASSION ÖVER ALLA GRÄNSER
Två kvinnor. Två världsdelar. Två instrument. När virtuoserna Tania Naranjo, med Två kvinnor. Två världsdelar. Två instrument. När virtuoserna Tania Naranjo, med ursprung i Chile, och Minna Weurlander, Finland, möts och eldar igång piano och dragspel blir det en alltigenom gränsöverskridande upplevelse. Med rötterna i två olika världsdelar men med samma pas-sion för musiken finns det fler saker som förenar än som skiljer Tania Naranjos och Minna Weurlander åt. Deras musik är djupt personlig - full av lust och nostalgi, virtuositet och återhållsamhet som skapar ett ljudlandskap som ger lyssnaren en nästan filmisk upplevelse.

Duo Naranjo-Weurlander

Duo Naranjo-Weurlander

ULRIKA BODÉN DUO
13 NOV 19.00 LÖFSTADKYRKAN

SKOGSLÅTAR
Skogslåtar, kärlekssånger och kraftfulla lockrop utlovas när folksångerskan Ulrika Bodén och folkmusikgitarristen Daniel Ek bjuder in till show. Flera av låtarna kommer från Ulrikas prisade skiva Te berga blå - en kärleksfull hyllning till vallmusiken och dess traditionsbärare. Ulrika Bodén, med sitt uttrycksfulla sångsätt, räknas som en av landets främsta folksångerskor. Daniel Ek är en mästerlig folkmusikgitarrist som med driv, klan och känsla skapat en egen spelstil på sitt unika instrument - harpgitarren.

Ulrika Bodén Duo

Ulrika Bodén Duo

Kontakt

Kultur & Fritid

Matilda Karlsson
Tfn: 0140-681 09

Claes Sjökvist
Tfn: 0140-682 32

Biljetter & info

Förköp görs med fördel på turistbyrån Tranås Direkt.

Biljetter säljs även i entrén på respektive spelplats samma kväll.

Halvårsabonnemang: 300 kr.

Enstaka biljett: 150 kr.

Betala gärna med kort.

Fri entré för skolungdom, i mån av plats.

Senast ändrad:  2020-01-10

Tranås kommun, 573 82 Tranås • Vxl. 0140-681 00 • Fax 0140-176 50 • E-post: tranas.kommun@tranas.seCookiesGDPR