Förskoleklasser fick träffa sagoväsen i Östanåparken

Rumpnissar, älvor och vildvittror var några av de sagoväsen som förskoleklasser från Fröafallsskolan, Hubbarpsskolan och Sommens skola fick träffa i Östanåparken under måndagen – när elever från Holavedsgymnasiet arrangerade årets Väsenvandring.

Under måndagsförmiddagen fanns närmare 110 barn från förskoleklass på plats i Östanåparken för att genom två olika vandringsslingor träffa på sex olika sagoväsen. Vid varje station fick de dessutom lära sig mer om det väsen de träffade på – bland annat vilka filmer de finns med i.

Vandringen startade med en genomgång vid lekplatsen i Östanåparken, därefter gick eleverna två olika slingor där de med jämna mellanrum fick stanna för att prata med och lyssna på troll, rumpnissar, rövare, älvor, vildvittror och näcken.

Arrangörer av Väsenvandringen var elever som går sitt sista år på Barn- och fritidsprogrammet på Holavedsgymnasiet. Vandringen är ett moment i de två kurserna kommunikation samt pedagogiskt ledarskap, där eleverna bland annat får träna på ledarskap, planering och genomförande samt interaktion med barn.

Två tjejer i 18-årsåldern utklädda till rumpnissar gömmer sig bakom träd och stenar i skogen.
Barn i förskoleåldern, iklädda utomhuskläder, står tillsammans och lyssnar på två tjejer i 18-årsåldern utklädda till rumpnissar i skogen.
Två blonda tjejer i 18-årsåldern står på en öppen yta i skogen iklädda vita, fladdriga kläder - utklädda till älvor.