- Tranås kommun
- / Förskola och skola
- / Vuxenutbildning
- / Yrkesutbildningar
- / Kock/köksbiträde

Kock/köksbiträde
Utbildningen vänder sig till dig som vill bli kock eller arbeta som köksbiträde inom storkök. Vill du arbeta med mat och service så ger denna utbildning dig förutsättningarna att arbeta i branschen.
Utbildningens upplägg
Du börjar att läsa 2 terminer mot köksbiträde. Du har sedan möjlighet att bygga på med en tredje termin till kock.
Du får kunskaper inom restaurang och storkök. Du lär dig traditionell och modern matlagningsteknik. Grundläggande kunskaper inom hygien- och livsmedelskunskap tillsammans med matlagningskunskap ger dig goda chanser till jobb i branschen. Utbildningen ger dig dessutom ökad arbetslivserfarenhet och du får möjlighet att, under handledning, få yrkeskunskaper på en arbetsplats. Vi går igenom grunderna i servering,
service och bemötande och du får träna på att skapa smakfull och näringsriktig mat.
Kurser
Ämne | Antal poäng |
---|---|
Hygien | 100 poäng |
Livsmedel och näringskunskap | 100 poäng |
Branschkunskap | 100 poäng |
Service och bemötande | 100 poäng |
Matlagning 1—3 | 500 poäng |
Matlagning 4 | 200 poäng |
Specialkoster | 100 poäng |
Förkunskaper
SFI D eller motsvarande.
Efter utbildningen
Det råder goda arbetsmöjligheter inom branschen och avslutad utbildning kan leda till arbete både inom den privata och offentliga sektorn. Du kan exempelvis arbeta som kock inom storkök, på restaurang eller laga mat på en förskola.
Ansök till utbildningen
Kontakta våra studievägledare för att söka till våra kurser och utbildningar. Utifrån dina tidigare betyg tittar vi på vad du har för möjligheter att nå de mål du har.
Kontakt
Studie- och yrkesvägledare Vux Tranås
Gymnasiekurser, grundläggande kurser, yrkesutbildningar
Per Halldin
E-post: per.halldin@tranas.se
Telefon: 0140-688 71
Telefontid
Tisdagar: 10.00–11.30
Torsdagar: 13.00–14.30
Sfi
Pia Samuelsson
E-post: pia.samuelsson@tranas.se
Telefon: 0140-684 49
Telefontid
Måndagar: 13.00–14.30
Onsdagar: 10.00–11.30
Senast publicerad: