Företagsbesök Materia

Måndagen den 21 november var vi på ett företagsbesök på Materia och fick en företagspresentation av Tobias Söder, vd.

Igår var Birger Boström, näringslivschef Tranås United, på ett företagsbesök på Materia tillsammans med Tobias Söder, vd, Mats Holmstedt, kommunstyrelsens ordförande, Mikael Stenquist, oppositionsråd, samt Pär Thudeen, kommundirektören.

Materia grundades år 1992 av Kersti Sandin och Lars Bülow, idag ägs företag av Kinnarp och omsätter över 200 miljoner. 15 procent av Sveriges möbeltillverkning sker av Tranås många möbelföretag. Materia är ett utmärkt exempel, med 70 procent export är de en ledande aktör inom designade möbler och inredning för offentliga miljöer.

Materia har en imponerande utsida, personalentré, produktion, utställning och designade möbler, allt är genomtänkt in i minsta detalj. Fabriken och utställningen på 7 500 kvadratmeter är designad inifrån och ut. Materia är ett flaggskepp mot alla som passerar på riksväg 32. Ideas Materialized är ledorden för verksamheten.

Pär Thudeen, Mats Holmstedt, Birger Boström, Mikael Stenquist och Tobias Söder.

Pär Thudeen, kommunalråd, Mats Holmstedt, kommunstyrelsens ordförande, Birger Boström, näringslivschef, Mikael Stenquist, oppositionsråd och Tobias Söder, vd Materia.

Under många år har också Materia positionerat sig inom hållbarhetsområdet och har där man idag har en ledande ställning. Besökarna fick se ett fantastiskt exempel på näringslivet i Tranås vilken bredd och kompetens som finns.

Tobias Söder, sammanfattar Materias kommande tillväxt med orden
– Vi växer stadigt men mognar under protest!