Martin och Pelle gör sin LIA på Tranås United

Martin Wigren och Pelle Eek Philipsson studerar företagssäljare på TUC och under den närmsta 6 veckorna kommer de att göra sin LIA (Lärande i arbete) på Tranås United.

– Vi började utbildningen i september 2021 och kommer att ta examen i maj 2023, säger Martin.

Martin och Pelle kommer från olika bakgrunder. Martin har arbetat som säljare på Intersport i Linköping och Pelle tog nyligen studenten från Holavedsgymnasiet. Detta är deras andra LIA-period under utbildningen.

– På min förra LIA-period var jag på Office Management i Linköping. Där fick jag jobba mycket med både den fysiska och digitala säljprocessen. Jag lärde mig dock att den digitala säljprocessen inte skiljer sig mycket från att ses fysiskt och att planering och struktur är minst lika viktig, berättar Martin.

Pelle spenderade sin förra LIA-period på Batteripoolen, till motsats från Martin fick han vara ute på mycket säljuppdrag bland annat i större städer som Stockholm och Göteborg.

– Jag fick en bra syn av säljprocessen och förstod att det på många sätt liknar det vi läst i böckerna, men samtidigt kan problem uppstå, så det är viktigt att vara förberedd, säger Pelle.

Projekt kring Remote Work City

Pelle och Martin sökte sig till Tranås United efter att ha fått upp ögonen för näringslivsbolagets aktiviteter på LinkedIn och eftersom de ville göra sin LIA på ett företag som både jobbar med besök, nätverk, marknadsföring och projektledning.

– Vi ville få applicera alla våra kunskaper inom de kurser vi läst, samt utvecklas mer inom marknad och projektledning, förklarar Martin.

Projektet som Pelle och Martin ska bedriva på Tranås United syftar till att definiera konkreta strategier och metoder för hur Tranås bör arbeta för att sälja in Remote Work City.

– Vi kommer göra detta genom att kika på material som redan samlats in samt bidra med våra kunskaper från de kurser vi läst. Vi ser vår LIA-period som ett projekt och som en lärandeprocess, så vi kommer att arbeta självständigt med en del support av Birger Boström, säger Pelle.