Nätverksträff med Kvinnor leder

Onsdagen den 8 juni genomfördes den första lokala träffen för det kvinnliga affärsnätverket Kvinnor leder.

Det är en glad stämning i konferensrummet på Bosch Thermoteknik, det är nämligen dags för den första lokala träffen för affärsnätverket Kvinnor leder. 24 kvinnor från olika branscher inom bland annat ekonomi, industri, bank och en del egenföretagare har samlats för lunch tillsammans och som medvärdar för evenemanget är Bosch Thermoteknik som stått för lokalen. Dina Eminovic, affärsutvecklare Tranås United, har samlat till träffen.

— Det har varit fantastiskt bra engagemang från kvinnorna i Tranås. Affärsnätverket är nämligen regionalt och totalt i Jönköpings län är 144 kvinnor delaktiga från 11 kommuner, men i Tranås kommun har vi flest representanter.

Regionala träffar under våren

Under våren har det hållits två regionala träffar med fokus på kompetensutveckling och även under dessa träffar har Tranåskvinnorna varit överrepresentade.

— Vi ser detta som en viktig del i jämställdhetsarbetet för Tranås näringsliv. Att dessa kvinnor som har ledanden positioner bland företagen i Tranås deltar är viktigt för utvecklingen av Tranås.

Nästa träff kommer att hållas i augusti och då välkomnas nya kvinnor att delta.