Kommunledningsgruppen får en genomgång av Daniel Rosenqvist som är fabrikschef på Glimåkra of Sweden.

Glimåkra of Sweden - ett företag som expanderar

Glimåkra of Sweden är ett företag som expanderar i Tranås och deras produktion tar avstamp i möbelindustrin och inomhusmiljöer. Kommunledningsgruppen tillsammans med näringslivschefen Birger Boström genomförde nyligen ett besök och fick veta mer om företagets planer på expansion i kommunen.

Kommunledningsgruppen består av kommundirektör Pär Thudeen, kommunstyrelsens ordförande Mats Holmstedt och oppositionsrådet Michael Stenquist. Företagsbesöken genomförs en gång i månaden och syftet med besöken är att se vad Tranås kommun i samarbete med näringslivet kan göra för att företagen ska få bättre möjligheter att växa när det kommer till lokaler, personal och andra tillväxtfaktorer.

Daniel Rosenqvist, fabrikschef, på Glimåkra of Sweden visade med god energi runt gruppen i industrin.

– Vi har växt mycket på kort tid, vi valde att stampa på gasen i stället för bromsen under pandemins början, förklarar fabrikschefen.

Partnerskap med Superfront

Glimåkra of Sweden arbetar med produktion inom flera produktområdet, deras kärnverksamhet är klädda möbler till offentliga miljöer som begränsar ljudakustiken. På senare tid har företaget utökat sin produktion och i Tranås tillverkas bland annat laminatväggar till offentlig miljö, faner, jalusier och skolmöbler. Under kort tid har företaget förvärvat två nya företag; Alnäs och Trece samt ingått partnerskap med Superfront. De tre företagen har olika typer av produktion och olika kundgrupper men alla varumärkenas produktion ryms i Stigas fastighet på Västra Vägen i Tranås. I samband med partnerskapet med Superfront har Glimåkra of Sweden expanderat stort. Superfront erbjuder designade köksluckor till privatpersoner som lägger sina ordar online.

– Förvärvet av Superfront gav 13 nya arbetstillfällen här i Tranås. I samband med förvärvet av Trece kunde vi också inleda ett samarbete med Tranås rostfria, vilket också gett en win-win-situation för Tranås arbetsmarknad, berättar Daniel.

Kommunledningsgruppen får en genomgång av Daniel Rosenqvist som är fabrikschef på Glimåkra of Sweden.

Hela kommunledningsgruppen följer med stort intresse Daniels genomgång av produktionen. Pär Thudeen tycker att det är roligt att se att Glimåkra of Sweden expanderar stort i Tranås kommun och en fundering till Daniel:

– Hur ser ni att vi från kommun och näringsliv kan möjliggöra er att växa ytterligare?

Daniel funderar en kort stund och svarar sedan:

– Det är suveränt att ni är här och intresserar er och vi tycker Tranås United gör ett bra jobb med att hålla ihop företagen i Tranås. På sikt ser vi att personalfrågan är viktig i Tranås, vi ser gärna ett samarbete med skolan för att hitta rätt kompetens.

Besöket avrundas och kommunledningsgruppen är nöjda med att ha fått en inblick i ett växande företag i Tranås kommun.

– Jag har hört talas om Glimåkra i flera sammanhang men nu har vi fått en större inblick i företaget och dess produktion på nära håll, säger Mats Holmstedt.