Tranås kommun

Elektroniska leverantörsfakturor

Tranås kommun erbjuder idag möjligheten att skicka elektroniska fakturor genom ett format som benämns SVE-faktura. Som leverantör väljer du själv vilken av lösningarna nedan som du vill använda.

Transportprofil med fakturaskrivare

Vi samarbetar med företaget InExchange för SVE-fakturor genom en så kallad fakturaskrivare. Fakturaskrivaren "fångar" informationen som affärssystemet skickar till en skrivare och istället för att skriva ut fakturan på papper så görs den om till en elektronisk fil som skickas till kommunen. Fakturaskrivaren kan användas tillsammans med alla fakturerings- och affärssystem som kan skriva ut fakturor och är därför lämplig även för mindre leverantörer. SVE-faktura kostar 99 kronor i månaden för ditt företag. Kontakta InExchange (se länk under Relaterade sidor) om du vill använda SVE-faktura.

Fakturaregistrering på webben

Tranåskommun erbjuder även alla leverantörer möjligheten att registrera fakturorna direkt på webben (se länk under Relaterade sidor). Detta är en lämplig lösning för leverantörer som skickar färre fakturor. Använd länken "Registrering av webbfaktura" för att komma igång.

Transportfil utan fakturaskrivare

Det finns även affärssystem som kan skapa och skicka SVE-fakturor utan att använda en fakturaskrivare. Om du som leverantör idag klarar att skapa och skicka en SVE-faktura utan fakturaskrivare har kommunen en transportprofil.  

Kontakt

Maria Leion
Ekonomiassistent
Tfn: 0140-681 29

Senast ändrad:  2018-11-16

Tranås kommun, 573 82 Tranås • Vxl. 0140-681 00 • Fax 0140-176 50 • E-post: tranas.kommun@tranas.seCookiesGDPR