Hållbarhetskonferens på Badhotellet i Tranås

- | Badhotellet Spa & Konferens Hotel, Ågatan 16, 573 31 Tranås, Sverige

Fredagen den 24 november arrangerar Tranås United och Tranås kommun tillsammans med CSR Småland och Jönköpings kommuner en hållbarhetskonferens för Tranås näringsliv.

Temat under årets konferens är ”Koldioxid – den nya valutan?” . Förmiddagen kommer att bjuda på information om utmaningar i att starta en banbrytande, nästintill fossilfri verksamhet och diskussionspanel om samverkan mellan kund och leverantör i omställningen till förmån för hållbarhet.

  • Hur kan ett aktivt miljö- och klimatarbete skapa affärsvärde?
  • Genom vilka verktyg kan ett företag minska sina utsläpp?
  • Hur kan man som kund och leverantör samverka för att närma sig fossilfrihet och genom detta öka bådas konkurrenskraft?

Medverkande företag

Bosch, OEM, Länsförsäkringar och Strömsholmen är några av våra lokala företag som kommer att dela med sig av sina insikter om hur de aktivt arbetar med hållbarhetsfrågor. Deras presentationer kommer att innehålla konkreta råd som kan vara till nytta för dig som företagare.

H2 Green Steel
Företaget grundades 2020 med visionen att använda en nästintill fossilfri process för att producera stål med hjälp av vätgas. Malin Baltzar, Environmental Sustainability Manager berättar om företagets perspektiv på hur prissättning på koldioxid och kundernas efterfrågan på grönt möjliggjör för en ny stålindustri.

Scania
Scania är en svensk lastbils- och busstillverkare med huvudkontor i Södertälje. I hållbarhetsfrågan fokuserar Scania på att utveckla ett effektivt transportsystem. Annelie Bjursell-Karlsson och Jan-Erik Levenstam, Supplier Quality Managers berättar om hur omställningen påverkar företaget och hur de ser sig själva som problemet men också som en del av lösningen.

Beslag och Metall
Familjeföretag i Ekenässjön som tillverkar och levererar komponenter främst till fordonsindustrin. Här hör vi Jan Strandesjö, ansvarig för kvalitet, miljö och hållbarhet, samt Fredrik Söderlund, marknadschef, prata om hur innovation är nödvändigt för att skapa hållbara affärsmöjligheter.

Vi hoppas på en mycket lärorik och viktig förmiddag tillsammans. Tipsa en kollega, och anmäl er tillsammans!

Anmäl dig här Länk till annan webbplats.. Anmälan är bindande. Sista anmälningsdag 17 november.

Information

Tid: 08.00-12.45
Plats: Badhotellet Spa & Konferens Hotel, Ågatan 16, 573 31 Tranås, Sverige

Programmet

08.00 Incheckning & kaffe/te
08.30 Digitalt program
10.00 Paus med fika
10.20 Inledning i Tranås
10.30 Strömsholmen
10.45 Länsförsäkringar
11.00 Bensträckare
11.15 OEM
11.30 Bosch
11.45 Koldioxidbudget Målbanor och färdplansarbete
12.15 Gemensam lunch
12.45 Avslut