Tranås kommun

Båtplatser

Tranås kommun hyr ut ca 500 båtplatser. Av dessa finns ca 425 i hamnen i centrala Tranås.

Tranås hamn

Är en trevlig båthamn för fritidsbåtar som är belägen i centrum. Ångbåten S/S Boxholm II har sin kajplats här och i hamnen finns en butik med delikatesser från sjö och hav. Intill hamnen finns också en av Sveriges största småbåtsutställningar, Huges Marina, som är väl värd ett besök. Det finns tillgång till ramp för iläggning och upptagning av båtar som man får utnyttja gratis. Båtplats bokas på Samhällsbyggnadsförvaltningen.

Näckström

Från norra rondellen på Storgatan ut mot Norraby ligger Näckströmshamnen. Hamnen tillhör Tranås Motorbåtsklubb och båtplats bokas genom föreningen. Kran för iläggning och upptagning finns i hamnen.

Klunkaviken

I Hättebaden, i en vik intill Tranås kommuns populära badplats, finns en båthamn för mindre båtar med maxstorlek 2 x 5 m. Båtplatserna hyrs ut av Sommens segelsällskap.

Seglarvik

I Seglarvik, vid sjön Sommens strand, har Sommens Segelsällskap egen klubbstuga och hamnanläggning. Båtplats bokas genom föreningen.

Sommens samhälle

Sommens samhälle har båtplatser som kan bokas på Samhällsbyggnadsförvaltningen. Betongramp finns så det går bra att köra med båtkärra.

Norr om Sommens camping har även Sommens Motorbåtsklubb tre bryggor och en varvsplan för båtuppläggning. Kontakta Sommens Motorbåtsklubb för mer information.

Kontakt

Tranås & Sommens hamn

Gatuavdelningen
Tfn: 0140-683 45

Senast ändrad:  2019-09-02

Tranås kommun, 573 82 Tranås • Vxl. 0140-681 00 • Fax 0140-176 50 • E-post: tranas.kommun@tranas.seCookiesGDPR