Tranås kommun

Utställning med Amanda Selinder

[2017-04-10] Konceptuell konst på Eriksbergs museum

Amanda Selinder född 1990 i Tranås är en konceptuell konstnär bosatt och verksam i Stockholm/Göteborg. Hon är utbildad vid Högskolan för design och konsthantverk i Göteborg samt School of visual arts i New York. 

Med en utgångspunkt från naturlig färgning undersöker Amanda olika typer av fermenteringsprocesser, odlingar av mikroorganismer och hennes egen kropps påverkan och medverkan under tidens gång.

En fascination och nyfikenhet för de omänskliga kroppar som den mänskliga kroppen lever i symbios med driver hennes arbeten framåt. Hur kommunicerar vi med de varelser som är en så stor och betydande del av oss? Den mänskliga kroppen är ett hem för biljoner andra kroppar. Vi kan inte se dem, men vi vet att de finns där. Vissa är på snabbvisit medan andra stannar betydligt längre. Några bara väntar på att bli tillräckligt många för att gå till attack, andra ser till att hålla de onda mikroberna borta. Kroppen kan ses som ett komplext ekosystem med samhällen som folkomröstar och kommunicerar genom kemiska signaler. Det är ett helt universum som vi varken hör eller ser och just det försöker Amanda visualisera i sina konstnärliga undersökningar.

Under utställningen på Eriksbergs museum kommer Amanda visa experiment som hon arbetat med under våren 2017 samt andra undersökningar kring naturlig färgning.

 

Eriksbergs museum

Utställningen pågår: 25 april – 26 maj 2017

Invigning: 25 april kl. 17.00

 

 

Varmt välkomna

önskar Kultur & fritid


Tranås kommun, 573 82 Tranås • Vxl. 0140-681 00 • Fax 0140-176 50 • E-post: tranas.kommun@tranas.seCookiesGDPR