Tranås kommun

Tranås konkurrerar med resten av världen

[2015-01-01] Tranås och Region Jönköpings län kommer under helgen 11-12/2 att ställa ut på den holländska emigrantmässan i Utrecht.

Det är vana utställare från regionen som imorgon, fredag, sätter sig på planet och åker ner till Holland för att knyta kontakter med holländare som funderar på att emigrera. Tranås representeras av Annica Jansson Löfgren, medborgarcoach på servicekontoret Tranås Direkt.

- Jag ser verkligen fram emot årets mässa där vi förmodligen kommer att träffa flera bekanta ansikten från tidigare år.

Vad krävs vid en etablering?

Annica Jansson Löfgren menar att de som är mest seriösa i sina planer på att lämna Holland tar god tid på sig innan de fattar sitt beslut. En del påbörjar till och med svenskstudier på hemmaplan innan de väljer var i Sverige de ska bosätta sig.

- Förutom att vi i vår monter informerar om möjligheterna i vår region har vi med oss två holländare som kommer att föreläsa och berätta om vad som krävs för att etablera sig i vår region.

Förutom Tranås deltar Eksjö, Habo, Mullsjö, Region Jönköpings län och Eures som är Arbetsförmedlingens internationella organ.

- Vi har alla ”regionhatten” på oss och kompetenser som vi söker efter, även i år, är inom hälso- och sjukvård, IT och ingenjörer inom teknik.

Uppföljningsträff i april

Mässan pågår lördag och söndag och redan i april planeras den första uppföljningsträffen.

- Vi bjuder alltid in de personer som vi har knutit kontakt med till ett besök i regionen. Under besöket ges varje kommun chans att visa upp just sina möjligheter i form av näringsliv, natur, kultur och friluftsliv, berättar Annica Jansson Löfgren.

Men först gäller det alltså att få besökarna på mässan intresserade av Sverige och Region Jönköpings län.

- Tranås har mycket att komma med, men vi konkurrerar med hela världen, säger medborgarcoach Annica Jansson Löfgren, utan att låta det minsta nedslående.


Tranås kommun, 573 82 Tranås • Vxl. 0140-681 00 • Fax 0140-176 50 • E-post: tranas.kommun@tranas.seCookiesGDPR