Tranås kommun

Sportlov i pandemi-tider

Publicerad 2021-02-11

Under sportlovet vecka 7, arrangerar Kultur & Fritid möjligheter till aktiviteter för skollediga barn och ungdomar. Aktiviteterna äger rum utomhus, digitalt eller under begränsade former inomhus.

Aktiviteter på sportlovet vecka 7

Tänk på att följa folkhälsomyndighetens rekommendationer som till exempel hålla avstånd och att tvätta händerna.

Ungdomsgårdens aktiviteter
Ungdomsverksamheten Epic kommer bland annat att ordna grillning i Bäckabacken, skridskor på Bredstorp och fiske. Epic kommer också att ha öppet i sina lokaler tisdag till fredag för vissa skolor under vissa tider.
Länk till programmet hittar du här.
Kontakta Epic för mer information.

Bibliotekets aktiviteter
Biblioteket ordnar tipspromenader i Östanåparken under onsdagen och torsdagen. Det finns två promenader en för åldrarna 6-10 år och en för äldre barn och ungdomar.

Bibliotekets lässatsning Vinterboken pågår under veckan.

Lördagen 20 februari blir det en digital workshop i poesi, Spoken word och Poetry slam med Louise Halvardsson. Anmälan görs via Götabiblioteken.

Programpunkterna från litteraturfestivalen SmåLit finns tillgängliga att se på smalit.se fram till den 20 februari.

Skridskor
Det kommer återigen att vara möjligt att åka skridskor på bandyplan på Bredstorps IP när allmänhetens åkning öppnas dagtid på vardagar samt lördagen under sportlovsveckan. För mer information se allmänhetens åkning.

Skidåkning
Det finns också möjligheter att åka längdskidor i spårat spår precis vid bandyplan på Bredstorps IP. Skidspåren är ämnade för barn.

Utomhusaktiviteter
Kultur & Fritid vill också tipsa om de möjligheter till utomhusaktiviteter som du kan ta del av på egen hand i naturområden, spår och leder, på utegym och spontanidrottsplatser.

Bildgåtor längs Romanöleden
Svenska kyrkan i Tranås har ordnat en promenad med bildgåtor längs med Romanöleden. Läs mer på https://www.svenskakyrkan.se/tranas/bildgator-langs-romanoleden.

 

Tranås kommun, 573 82 Tranås • Vxl. 0140-681 00 • Fax 0140-176 50 • E-post: tranas.kommun@tranas.seCookiesGDPR