Tranås kommun

Smålandsledens dag den 25 april

Publicerad 2021-04-22

På söndag den 25 april är det Smålandsledens dag och i samband med projektet startar en tävling som pågår under hela maj månad. Syftet med tävlingen är att motivera till friluftsliv och vandring.

Två personer som vandrar med en hund.

Söndagen den 25 april är det Smålandsledens dag vilket är ett projekt i samarbete med Länets kommuner, Region Jönköpings län, Länsstyrelsen i Jönköpings län och Smålands Turism. Syftet med projektet är att främja vandring och då med fokus på Smålandsleden som är en sammanslagning av vandringslederna; Västra Vätterleden, Södra Vätterleden, John Bauerleden, Holavedsleden, Anebyleden, Höglandsleden, Järnbärarleden, Kävsjölänken och Gislavedleden. I Tranås kommun ringlar Holavedsleden från Hättebaden och ända till Gränna.

Vandra och delta i tävling

I och med att det är friluftslivets år och projektet Luften är fri pågår kommer det även att anordnas en tävling för att ytterligare motivera människor att vara ute i naturen och vandra. Cathrin Elovsson, föreningssamordnare på kultur- och fritidsförvaltningen berättar om tävlingen.

- Vi kommer att placera ut skyltar på platser längst med Holavedsleden. På skyltarna finns det en QR-kod som man skannar. Därefter anger du ditt mobilnummer samt vilken kommun du vandrar i och då har du chansen att vara med att tävla om en weekend för två på Hooks herrgård.

Tävlingen är igång och pågår till och med 31 maj och Cathrin uppmanar alla Tranåsbor att delta.

- Det vore roligt om någon från Tranås kammade hem vinsten, jag vet ju att det finns flera motiverade vandrare i Tranås kommun.

Tranås kommun, 573 82 Tranås • Vxl. 0140-681 00 • Fax 0140-176 50 • E-post: tranas.kommun@tranas.seCookiesGDPR