Tranås kommun

Rekommendationen att hålla 15-timmarsbarn hemma förlängs ytterligare

Publicerad 2021-01-11

Med anledning av den stora smittspridningen i samhället så förlängs rekommendationen att barn vars vårdnadshavare är arbetssökande eller föräldralediga tillfälligt avstår från sin 15-timmarsplacering till och med 31 januari 2021.

Folkhälsomyndigheten rekommenderar att personal ska sjukskrivas vid minsta förkylningssymptom, för att minska smittspridning av covid-19. I Tranås kommuns förskolor ser vi att sjukskrivningarna ökar. Detta påverkar verksamheten då personal behöver stanna hemma och vi har svårt att klara bemanningen på våra förskolor vissa dagar.

För att säkerställa arbetsmiljön för både barn och personal går Tranås kommun gäller rekommendationen att barn vars vårdnadshavare är arbetssökande eller föräldralediga tillfälligt avstår från sin 15-timmarsplacering.

Rekommendation att 15-timmarsbarnen hålls hemma gäller till och med 31 januari 2021. Förlängs de lokala allmänna råden från Folkhälsomyndigheten kommer perioden att förlängas.

Ni som följer rekommendation kommer inte att bli debiterade avgift för januari månad.

Meddela din förskola/dagbarnvårdare om du avser att följa rekommendationen. Det räcker inte med att endast lägga in frånvaro i SchoolSoft utan ni måste antingen prata med personalen eller skicka ett skriftligt meddelande.

Tranås kommun, 573 82 Tranås • Vxl. 0140-681 00 • Fax 0140-176 50 • E-post: tranas.kommun@tranas.seCookiesGDPR