Tranås kommun

Rekommendation att hålla 15-timmarsbarn hemma förlängs

Publicerad 2020-11-24

Tranås kommun rekommenderar nu att barn som har en 15-timmarsplacering på förskola hålls hemma. Detta för att kunna säkra arbetsmiljön för både barn och personal på förskolorna, där sjukskrivningarna bland personalen nu ökar.

Folkhälsomyndigheten rekommenderar att personal ska sjukskrivas vid minsta förkylningssymptom, för att minska smittspridning av covid-19. I Tranås kommuns förskolor ser vi nu att sjukskrivningarna ökar. Detta påverkar verksamheten då personal behöver stanna hemma och vi har svårt att klara bemanningen på våra förskolor vissa dagar.

För att säkerställa arbetsmiljön för både barn och personal går Tranås kommun nu ut med en rekommendation om att barn vars vårdnadshavare är arbetssökande eller föräldralediga tillfälligt avstår från sin 15-timmarsplacering.

Inledningsvis är vår rekommendation att 15-timmarsbarnen hålls hemma till och med 10 januari 2021. Förlängs de lokala allmänna råden från Folkhälsomyndigheten kommer perioden att förlängas.

Ni som följer rekommendationen kommer inte att bli debiterade avgift för december månad och avgift för januari kommer att reduceras för perioden 1-10 januari.

Ni som blir berörda kommer att bli kontaktade av barnomsorgshandläggare.

Meddela din förskola/dagbarnvårdare om du avser att följa rekommendationen. Det räcker inte med att endast lägga in frånvaro i SchoolSoft utan ni måste antingen prata med personalen eller skicka ett skriftligt meddelande.

Tranås kommun, 573 82 Tranås • Vxl. 0140-681 00 • Fax 0140-176 50 • E-post: tranas.kommun@tranas.seCookiesGDPR