Tranås kommun

Rejäl uppfräschning av Simhallen

[2017-05-09] En omfattande renovering av simhallen står för dörren och det förväntade resultatet är en trevligare upplevelse för kund med nytt kök, ny bubbelpool och ny panel i varmrummen.

 Tranås simhall uppfördes 1977 och det mesta är sig likt sedan dess.

- Livslängden på en simhall beräknas vara 35–40 år sedan måste man in och renovera rejält, säger Petra Wiberg, föreståndare i simhallen.

Hela köket som hänger ihop med cafédelen kommer att bytas ut till en mer genomtänkt yta som möjliggör utveckling av caféverksamheten.

- Vi uppdaterar oss med nya köksstommar, luckor och diskbänk. Vi kommer även att sätta in en liten ugn, vilket vi inte har idag, så att vi kan utveckla menyn. Ytan kommer inte bli större använd på ett betydligt smartare sätt.

Nya möjligheter till bubbel

Bubbelkaret som finns vid den stora bassängen har tjänstgjort i 17 år och är uttjänt.

- Det ska bytas ut och det mesta jobbet sker i detta fall under mark med rördragning, nya tanker och rengöring, säger Petra Wiberg.

Att få in det nya karet är också ett moment för sig då det inte ryms i någon dörröppning.

- Vi får ta bort ett glasparti inne vid lilla bassängen. Då det nya karet dessutom är lite större måste ett nytt hål sågas upp, så det är lite mer jobb än att bara byta ut karet.

All träpanel i varmrummen ska bytas ut då den befintliga flisar sig och på en del ställen även ramlar ner. Det är det enda som ska göras i duschutrymmena då de kaklades om för ett par år sedan.

- Däremot ska vi även se över klinkergolvet i bassängmiljön. Det har legat i 40 år och det ska hålla ett tag till så här fogar vi om.

Ett lyft!

Det omfattande renoveringsarbetet drar igång den 22 maj och beräknas vara färdigt den 6 juni och under denna tid är Simhallen stängd, förutom Actic gym.

- Det är alltid beklagligt att behöva stänga men en renovering i denna omfattning kräver det. Däremot kommer vi att hålla öppet under simskolans två första veckor, vilket vi inte brukar ha, så vi kommer inte hålla mer stängt under året, säger Petra Wiberg.

Några ombyggnationer eller nyheter i bassängerna blir det inte denna gång. Petra Wiberg menar dock att uppfräschningen kommer att medföra att besöket i simhallen blir betydligt trevligare för alla kunder.

 

Tranås kommun, 573 82 Tranås • Vxl. 0140-681 00 • Fax 0140-176 50 • E-post: tranas.kommun@tranas.seCookiesGDPR