Tranås kommun

Ny räddningschef i Tranås kommun

[2019-08-07] Henrik Nilsson blir ny räddningschef i Tranås kommun efter Bertil Fång som går i pension. Henrik Nilsson tillträder den 1 december.

 

Idag arbetar Henrik Nilsson som ställföreträdande räddningschef i Tranås kommun. Här driver han det förebyggande arbetet samt ansvarar för övningsverksamheten.

- Jag känner mig både stolt och hedrad som nu får förtroendet att fortsätta arbeta med alla fantastiska kollegor på Tranås räddningstjänst. Vecka efter vecka jobbar de stenhårt för allas vår trygghet och de utför ett extraordinärt arbete när de hjälper människor i deras svåraste stunder i livet.

Henrik, som är uppvuxen utanför Kalix i Norrbotten kom efter brandingenjörsutbildningen i Lund till Tranås 2010. Nu ser han fram emot att få ta nästa steg i karriären och vara med att utveckla verksamheten.

- Vi ska förbli den trygga punkten för alla som bor och vistas i vår vackra kommun. När någon behöver hjälp, då finns vi alltid där.

- Nu kommer Henrik Nilsson 34 år, att generationsväxla från Bertil Fång, 67 år som går i pension vid årsskiftet. Det är roligt att ytterligare en gång kunna presentera en intern rekrytering till en av kommunens ledande chefsbefattningar, säger kommundirektör Karin Semberg. Inom Tranås kommun uppmuntrar och tar vi tillvara på den drivkraft till karriärutveckling som finns hos våra egna medarbetare.

Tranås kommun, 573 82 Tranås • Vxl. 0140-681 00 • Fax 0140-176 50 • E-post: tranas.kommun@tranas.seCookiesGDPR